Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis pēc pirmā Čehijas ERČ ātrumposma sestajā vietā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks/Francis pēc pirmā Čehijas ERČ ātrumposma sestajā vietā
Sesks/Francis

Pēc ''Barum Czech Rally Zlín 2018'' pirmā superspeciālā ātrumposma līderis ir čehs Jans Kopeckis, kamēr ERC Junior U27 klasē sestie pēc pirmā posma ir Mārtiņš Sesks/Renārs Francis (LMT Autosporta Akadēmija).

Čehijā startējis Eiropas rallija čempionāta (ERČ) ''Barum Czech Rally Zlín 2018'' asfalta rallijs. Jau ziņojām, ka Kvalifikācijā ātrākais bija SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, kurš par 0,05 sekundēm apsteidza Janu Kopecki. Trešais ātrākais laiks Fabianam Kreimam, bet ceturtais bija Aleksejs Lukjaņuks. Tikmēr piektajā vietā ierindojās WRC pilots Dani Sordo.

ERC Junior U27 klasē ātrākais bija austrietis Simons Vāgners, bet piektā vieta Seskam/Francim.

Piektdienas vakarā sportistiem bija jāveic pirmais superspeciālais posms, kura garums bija deviņi kilometri. To visātrāk veica pieredzējušais Jans Kopeckis, kurš pirms nedēļas uzvarēja Vācijas WRC2 klasē. Divas sekundes viņam zaudēja Aleksejs Lukjaņuks, bet nepilnas četras sekundes atpalika Vaclāvs Pehs juniors. Ceturtais pēc pirmā posma Nikolajs Grjazins, kamēr 11.vietā ierindojās Dani Sordo, kurš pārsita riteni.

Piesardzīgs sākums ERC Junior U27 klasē Seskam, kurš ieņēma sesto vietu (+7,1). Ātrākais bija austrietis Simons Vāgners. Kā savā Facebook profilā teica Sesks, tad ''Pirmais ātrumposms bija labs - viss ir kārtībā, un mēs lieki neriskējām. Nobraucām stabilā tempā,'' tā Mārtiņš.

Vēlāk Mārtiņš ziņoja, ka sestdien viens no svarīgākajiem jautājumiem būs tāds, vai rallija laikā būs vai nebūs lietus, jo sinoptiķi sola lietainus laikapstākļus. Šī iemesla dēļ uz pirmo ātrumposmu riepu izvēle tika izdarīta pēdējā brīdī.

Rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (110 km).

ERC Junior U27 rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1 .Wagner Simon / Winter GeraldPeugeot 208 R200:07:47.6
2.Furuseth Sindre / Hjerpe JimOpel Adam R2+2.2
3.Hokkanen Miika / Hämäläinen R.Peugeot 208 R2+5.7
4 .Kristensson Tom / Appelskog H.Opel Adam R2+6.3
5 .Klausz Kristóf / Csányi BotondPeugeot 208 R2+6.4
6.Sesks Mārtiņš / Francis RenārsOpel Adam R2+7.1
7.Llarena Efrén / Fernandez SaraPeugeot 208 R2+14.3