Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mālnieka ekipāža izcīna sesto vietu Turcijas čempionāta asfalta rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Mālnieka ekipāža izcīna sesto vietu Turcijas čempionāta asfalta rallijā
Kazaza/Mālnieka ekipāža. Foto: tosfed.org.tr

Nedēļas nogalē tika aizvadīts Turcijas rallija čempionāta otrais posms "Marmaris Ege Rallisi", tajā piedaloties arī stūrmaņa Andra Mālnieka un turku pilota Kerema Kazaza ekipāžai. Pēdējā ātrumposmā izdevās pacelties līdz sestajai vietai.

Kazazs/Mālnieks februāra beigās kopīgi piedalījās arī čempionāta pirmajā posmā "Sarikamis Rallisi", kas bija vienīgais ziemas rallijs sezonā. Ekipāžai toreiz izdevās izcīnīt uzvaru absolūtajā ieskaitē. Abi startēja arī Spānijas superčempionāta pirmajā posmā "Rally Tierras Altas de Lorca", kur uz grants seguma ar "Rally3" klases auto tika gūta otrā vieta klasē.

Tagad Kazazs atgriezās pie "Ford Fiesta Rally2" stūres, lai ar Mālnieku aizvadītu asfalta sacīkstes Turcijā. "Marmaris Ege Rallisi" ietvaros divās dienās notika desmit ātrumposmi, bet to kopējais garums sastādīja 112 kilometrus. Kopumā startēja 65 ekipāžas, no kurām astoņas brauca ar "Rally2"/R5 klases mašīnām.

Pirmajā dienā vienā no ātrumposmiem Kazazs/Mālnieks ieņēma trešo vietu, bet kopumā četros no septiņiem dopiem finišēja pirmajā pieciniekā. Diena tika pabeigta sestajā vietā. Otrās dienas pirmajos divos no trim ātrumposmiem rezultāti bija zemāki, ekipāža atkrita uz septīto vietu, bet pēdējā ātrumposmā atkal trešais rezultāts, kas finišā deva sesto vietu.

Mālnieks nebija vienīgais Latvijas pārstāvis uz starta. Kā stūrmanis Romanam Beļajevam startēja Normunds Kokins. Šī ekipāža brauca ar "Lada VAZ 21106", ierindojoties 28. vietā absolūti un ceturtajā vietā starpā vienas ass piedziņas mašīnām.

"Marmaris Ege Rallisi" rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv