Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rīt startē Jordānijas rallijs

Rīt startē Jordānijas rallijs
Peters Solbergs izklaidējās pirms rīt
paredzētā starta
Foto: AFP

Šodien oficiāli tiks atklāts šī gada piektais WRC posms, kurš pirmo reizi norisināsies Jordānijā. Pirmā ātrumposma starts tiks dots jau rīt no rīta, kad trasē pirmais dosies šā brīža čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastiens Lēbs no ''Citroen'' komandas.

Kopvērtējuma līderis pēc aizvadītiem četriem posmiem ir ''Citroen'' komandas pilots Sebastiens Lēbs, kura kontā ir 30 punkti. Par pieciem atpaliek Miko Hirvonens no ''Ford'' vienības, bet trešais ar 22 punktiem ir ''Subaru'' komandas braucējs Kriss Atkinsons.

Jordānijas rallija centrs atradīsies netālu no Nāves jūras. Dažos ātrumposmos būs kaut kas līdzīgs no Dakāras rallijreida, kas nozīmē to, ka apkārt būs viens tuksnesis. Tāpat arī automašīnām šis posms var izrādīties diezgan pagrūts, jo vienu posmu piloti veiks 400 metrus zem jūras līmeņa, taču citu jau 1000 metrus virs jūras līmeņa.

Rallija režīmā pilotiem būs jāveic 351 kilometrs, kas būs sadalītI 21 ātrumposmā. Jordānijas rallija startam pieteikušās 55 ekipāžas, no kurām 16 brauks ar WRC tehniku. Jāatzīmē, ka rallija pēdējā diena solās būt īpaši grūta, jo no četriem ātrumposmiem divi posmi būs 41 kilometru gari.

"Mūsu mērķis šajā rallijā ir izcīnīt uzvaru un palielināt savu pārsvaru pilotu kopvērtējumā, kā arī atgriezt komandu pirmajā vietā komandu ražotāju ieskaitē," saka līderis Lēbs. "Ja mēs šeit uzvarēsim, tad man un manam stūrmanim tā būs 40. WRC uzvara. Tas nav tā, ka esmu apmāts ar to, taču būtu patīkami uzvarēt."

Arī otrās vietas ieguvējs Hirvonens ir noskaņojies kaujinieciski un ir gatavs kopvērtējumā samazināt pārsvaru līdz Lēbam. ''Neesmu nekad bijis Jordānijā, taču esmu runājis ar dažiem braucējiem, kuri šeit startēja tad, kad Jordānijas rallijs vēl bija tikai kandidātos WRC kalendārā. Ceļi ir līdzeni un var redzēt, ka organizatori ir labi pastrādājuši. Ātrumposmi izskatās tādi paši kā Somijas rallijā, tikai bez tramplīniem, tāpēc domāju, ka man šie ātrumposmi nebūs sveši.''

''Domāju, ka tas ir labi, ka ir jauns rallijs, jo visi tagad esam vienādās pozīcijās,'' saka ''Ford'' komandas pilots Jari-Mati Latvala. Arī ''Subaru'' komandas braucējs Peters Solbergs ir līdzīgās domās. ''Tas būs jauns posms viesiem dalībniekiem, tāpēc centīsimies šim rallijam sagatavoties pēc iespējas labāk. Arī rallija pieraksti būs jāveic pilnībā no jauna, tāpēc centīsimies nostartēt pēc iespējas labāk.''

Kopvērtējuma rezultāti:

Vieta Pilots Punkti
1. S.Lēbs 30 pts.
2. M.Hirvonens 25 pts.
3. K.Atkinsons 22 pts.
4. J.M.Latvala 16 pts
5. Dž.Galli 11pts.
6. D.Sordo 9 pts.
7. P.Solbergs 9 pts.
8. F.Duvāls 5 pts.

Kopvērtējums ražotāju ieskaitē:

Vieta Komanda Punkti
1. Ford 44 pts.
2. Citroen 41 pts.
3. Subaru 33 pts.
4. Stobart 22 pts.
5. Munchi's 10 pts.

Izmantotie resursi:
crash.net

     [+] [-]

, 2008-04-24 13:51, pirms 16 gadiem
Buus interesanti!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-04-24 14:33, pirms 16 gadiem
mani pārsteidz Atkinsona trešā vieta, toties pēc Sordo sestās vietas kopvērtējumā var redzēt viņa īsto potenciālu (salīdzinot ar Loebu)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-24 16:04, pirms 16 gadiem
Varžēdāji ze best .. būs jau labi gan jau Solbergs parādīs ka māk braukt..