Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: ''Mēs neuzvarētu, ja M-Sport mums nebūtu sagatavojuši tik labu mašīnu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē: ''Mēs neuzvarētu, ja M-Sport mums nebūtu sagatavojuši tik labu mašīnu''
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

M-Sport komandas pilots Sebastjans Ožjē pēc izcīnītās uzvaras Montekarlo WRC rallijā atzinis, ka ir priecīgs gan par savu panākumu, gan arī komandas.

Montekarlo WRC rallijs noslēdzās ar M-Sport komandas pilota Sebastjana Ožjē uzvaru, kas franču sportistam bija pirmais panākums jaunās komandas sastāvā. Ilgu laiku rallija vadībā atradās ''Hyundai'' vienības braucējs Tjerī Noivils, taču 13.posmā beļģu pilots pieļāva kļūdu, sasita mašīnas aizmugurējo riteni un zaudēja daudz laika, kas viņu kopvērtējumā atsvieda ārpus Top 10.

Tobrīd pirmo un otro vietu ieņēma abi M-Sport braucēji, kas bija tuvu dubultuzvarai, taču rallija noslēdzošajā dienā Ota Tanaka auto piemeklēja tehnisks defekts, kā rezultātā igauņu braucējs palika trešais.

''Jūtos lieliski. Vienmēr patīkami uzvarēt Montekarlo rallijā, bet šogad mums bija vieni no sarežģītākajiem apstākļiem, kādi ir bijuši. Tikai pirms mēneša pievienojos jaunajai komandai, tāpēc mums nebija iespēju aizvadīt daudz testus. Pirms šī rallija apzinājos, ka mums pietrūks tā sagatavošanās, kas nepieciešama, lai cīnītos par uzvaru, taču tagad, stāvot uz augstākā pakāpiena, esmu ļoti priecīgs gan par sevi, gan par visu M-Sport komandu, kas bija pelnījusi šo uzvaru. Mēs neuzvarētu, ja viņi mums nebūtu sagatavojuši tik labu mašīnu,'' pēc finiša teica Sebastjans Ožjē.

''Apsveicu savu komandas biedru Ožjē un M-Sport ar pirmo uzvaru šogad. Visi komandā paveica lielisku darbu, kā arī jaunā WRC ēra arī mums ir sākusies veiksmīgi. Man šajā rallijā galvenais bija atrast labu un ātru tempu. Nevienu reizi nebraucu uz riska robežas. Biju pārsteigts par to, cik konkurētspējīgi mēs bijām, jo parasti man nepatīk šādi izaicinoši apstākļi. Paldies M-Sport puišiem, kā arī manam stūrmanim Martinam Jarveojam, kurš lieliski aizvadīja pirmo ralliju ar WRC mašīnu un uzreiz smagākajā rallijā, kāds stūrmaņiem ir. Nevaru sagaidīt Zviedrijas WRC ralliju,'' tā Ots Tanaks.

Nākamais WRC posms no 9.-12.februārim notiks Zviedrijā.

Montekarlo rallija rezultāti

VietaPilotsValtsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFRAFord Fiesta WRC '174:00:03.6
2.Jari-Mati LatvalaFINToyota Yaris WRC+2:15.0
3.Ots TanaksESTFord Fiesta WRC '17+2:57.8
4.Danijs SordoSPAHyundai i20 Coupe WRC+3:35.8
5.Kreigs BrīnsIRLCitroën DS3 WRC+3:47.8
6.Elfins EvanssGBRFord Fiesta WRC '17+6:45.0
7.Andreass MikelsensNORŠkoda Fabia R5+9:32.7
8.Jans KopeckisCZEŠkoda Fabia R5+12:58.1
9.Stefans LefebrsFRACitroën C3 WRC+14:43.8
10.Braiens BufjēFRAFord Fiesta R5+16:09.4

Izmantotie resursi:
Home - M-Sport