Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempions Nitišs uzvar arī Vācijā un sezonu noslēdz ar sešām uzvarām

Juris Grīns
Juris Grīns

Eiropas čempions Nitišs uzvar arī Vācijā un sezonu noslēdz ar sešām uzvarām
Reinis Nitišs
Publicitātes foto

Latviešu autosportists Reinis Nitišs, kurš jau pirms nedēļas kļuva par Eiropas čempionu rallijkrosā, sezonu noslēdzis ar vēl vienu uzvaru, šoreiz triumfējot Vācijas trasē Esteringā notikušajās sacensībās.

Sestdien Nitišs uzvarēja abos savos kvalifikācijas braucienos, uzrādot arī absolūti labākos rezultātus "Super 1600" klasē, kur Vācijā uz starta stājās 21 dalībnieks. Līdz ar to, pirmo dienu jēkabpilietis noslēdza kā līderis.

Šī diena iesākās ne tik labi - absolūtajā vērtējumā tikai devītā vieta trešajā kvalifikācijā un sestā ceturtajā. Tas gan bija tikai sākums, jo pusfinālā, kur sacentās 12 labākie braucēji, Nitišam bija izdevies tikt.

Savā pusfināla braucienā viņš izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai dānim Ulrikam Linemanam, kurš finišēja 3,4 sekundes priekšā. Tas bija pilnīgi pietiekami, lai cīņu turpinātu finālā.

Finālbraucienu Nitišs aizvadīja pārliecinoši, par 4,3 sekundēm apsteidzot komandas biedru Timuru Šigabudinovu no Krievijas. "Set Promotion" komandai līdz ar to pirmās divas vietas, bet trešo izcīnīja Linemans, kurš finišēja vēl gandrīz 3 sekundes tālāk.

Šīs sezonas deviņos posmos Nitišs ir izcīnījis sešas uzvaras.

Vācijas posma fināla rezultāti:

VietaPilotsValstsMašīnaApļiLaiks
1.Reinis NITIŠSLATRenault Clio64:09.948
2.Timur SHIGABOUTDINOVRUSRenault Twingo6+4.315
3.Ulrik LINNEMANNDENPeugeot 2076+7.283
4.Sergej ZAGUMENNOVRUSSkoda Fabia RS6+8.455
5.Eric FARENSWECitroen C26+9.077
6.Ildar RAKHMATULLINRUSRenault Twingo6+13.457

"SuperCar" klasē uzvaru Vācijā, kas viņam jau otrā pēc kārtas, guva Aleksandrs Hvāls, kurš aiz sevis atstāja Andreasu Bakerudu un Laiemu Doranu. Savukārt Peters Solbergs bija līderis pēc kvalifikācijas braucieniem un uzvarēja arī pusfinālā, taču finālbraucienā izstājās un palika pēdējais. Tikmēr par 2013. gada Eiropas čempionu šodien kļuva Timurs Timerzjanovs.

Izmantotie resursi:
rallycrossrx.com

  +2 [+] [-]

, 2013-09-22 17:57, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Reinim ir jābūt nominācijā- Gada labākais sportists Latvijā!!! Nu to redzēsim ziemā

  +1 [+] [-]

, 2013-09-22 21:15, pirms 11 gadiem
anguss rakstīja: Domāju, ka Reinim ir jābūt nominācijā- Gada labākais sportists Latvijā!!! Nu to redzēsim ziemā
Piekrītu, bet gan jau lauvas tiesu paņems Dinamo, jo viņi atkal ir modē.