Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Kubica neapturams Kanāriju salas rallija pirmajā dienā

Kubica neapturams Kanāriju salas rallija pirmajā dienā
Roberts Kubica
Foto: Citroen Racing

Šodien aizvadīta Eiropas rallija čempionāta Kanāriju salas rallija pirmā diena, kurā neapturams bija poļu braucējs Roberts Kubica, kurš šajos viltīgajos asfalta ceļos bija pārliecinoši ātrākais.

Jau pirms rallija starta daudzi prognozēja, ka Kubica varētu pacīnīties par uzvaru absolūtajā kopvērtējumā. Arī treniņi apliecināja to, ka Kubica varētu būt ātrs, jo tajos bijušais F1 pilots uzrādīja ātrāko laiku.

Pirmajos šīs dienas posmos trase bija slapja, bet vietām vēl arī lija lietus. Taču tas netraucēja Kubicam, kurš visos trijos posmos bija ātrākais. Dodoties uz pirmo servisa parku, Kubica otrās vietas ieguvēju Janu Kopecki, kurš šajā rallijā uzvarējis divas reizes, apsteidza jau par 38 sekundēm! 53 sekundes zaudēja Kreigs Brīns.

Pēc servisa parka pilotiem atkal vajadzēja veikt no rīta brauktos posmos. Lai arī šoreiz trase bija sausa, tas netraucēja Kubicam atkal uzrādīt ātrāko laiku visos trijos posmos, tādējādi savu pārsvaru pirms dienas pēdējiem diviem dopiem palielināt jau līdz minūtei un trīs sekundēm.

Pēc otrā servisa parka pilotiem bija jāaizvada pēdējie divi pirmās dienas posmi (25,82 un 20,88 kilometri). Garākajā posmā atkal ātrākais bija Kubica, kurš par sekundi apsteidza Kopecki. Dienas pēdējā posmā kārtējo reizi nepārspēts palika Kubica, kurš pēc posma atzina, ka šajā dopā zaudēja apmēram 10 - 12 sekundes, jo bija spiests izmantot atpakaļgaitu.

Līdz ar to pēc pirmās dienas pārliecinošā vadībā ir Kubica, kuram seko Kopeckis (+1:06.7) un Kreigs Brīns (+1:51.0).

Rīt, rallija pēdējā dienā, sportistiem būs jāveic atlikušie seši posmi.

Rezultāti pēc pirmās dienas:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Kubica RobertCitroën DS3 RRC1:29:32.0
2.Kopecký JanŠkoda Fabia S2000+01:06.7
3.Breen CraigPeugeot 207 S2000+01:51.0
4.Ancian JérémiPeugeot 207 S2000+02:43.8
5Monzón LuisMini John Cooper Works S2000+03:36.2
6 .Aigner AndreasSubaru Impreza R4+04:50.3
7.Bonnefis G.Renault Megane RS+06:17.4
8.Leandri J.Peugeot 207 S2000+06:50.8

, 2013-03-22 21:55, pirms 11 gadiem
Pirmais no F1,kurš spēj rallijā pabraukt tik ātri.Nu cepuri nost.Šis džeks nu tiešām varētu pāriet uz WRC,un cīnīties par uzvarām jau iespējams nākamgad.Liels talants !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-23 08:27, pirms 11 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Pirmais no F1,kurš spēj rallijā pabraukt tik ātri.Nu cepuri nost.Šis džeks nu tiešām varētu pāriet uz WRC,un cīnīties par uzvarām jau iespējams nākamgad.Liels talants !
ERC tomēr nav WRC tāpēc grūti salīdzināt ar Raikonenu, bet arī Kimis bija ļoti ātrs. Krietni vien nestabilāks, katrā otrajā dopā lidoja ārā, bet ātrumus uzrādija nesliktus.
ERC tomēr ir daudz demokrātiskāks un starpība starp labāko un varbūt ne tik labo pilotu tehnikām nav tik liela kā WRC, tāpēc nevar gluži teikt, ka Kubicas 1 vieta ERC noteikti ir daudz augstāks rezultāts par Kimi 6-10 vietu WRC.
Turklāt Kubica brauc pa savu stihiju, asfaltu, bet Kimi vairāk rakās pa grants ceļiem.
Nekādā mērā nenolieku Kubicu, viņš tomēr ir pierādījis, ka ir neticami talantīgs, ne velti pēc testiem ar DTM mašīnu baumoja, ka viņš bijis par sekundi aplī ātrāks kā DTM čempions Pafets. Atliek parēķināt kurās vietās DTM parasti uzturējās Kulthards, Ralfiņš, kad kļūst skaidrs, ka Kubica tomēr ir milzīgs zaudējums F1.
Jāgaida Kubicas debiju augsta līmeņa čempionātos pa grants ceļiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.