Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Montekarlo WRC rallijā triumfē Ožjē, igaunis Tanaks trešais

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Montekarlo WRC rallijā triumfē Ožjē, igaunis Tanaks trešais
Sebastjans Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Par Montekarlo WRC rallija uzvarētāju svētdien kļuva Sebastjans Ožjē, kuram šis bija debijas rallijs ''M-Sport'' komandā. Otro vietu pēc Ota Tanaka tehniskajām problēmām izcīnīja soms Jari-Mati Latvala (''Toyota''), kamēr igaunis Tanaks (''M-Sport'') finišēja trešajā vietā.

Atgādināsim, ka Montekarlo rallijā trešās dienas pēcpusdienā notika dramatisks pavērsiens, kad sacensību pārliecinošā vadībā esošais Tjerī Noivils (''Hyundai'') ar pārsistu riteni un sabojātu piekari zaudēja pusminūti. Tas uz pirmo vietu ļāva pakāpties Sebastjanam Ožjē, bet otrais tobrīd bija igaunis Ots Tanaks.

Jāatzīmē, kad jau rallija trešā diena bija noslēgusies un sportistu automašīnas bija salabotas, sportisti devās uz Monako, lai gatavotos noslēdzošajai rallija dienai, taču pa ceļam Krisa Mīkes automašīna iekļuva ceļu satiksmes negadījumā, kā rezultātā angļu sportists ar nolauztu aizmugurējo riteni bija spiests izstāties no rallija.

Rallija noslēdzošajā dienā, kurā nebija servisa parka, sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi. Dienas pirmo posmu ar ātrāko laiku iesāka Dani Sordo (''Hyundai''), bet otrajā posmā nepārspēts palika Noivils. Diemžēl 15.posmā Tanaka auto palika ar diviem cilindriem, kā rezultātā sportists zaudēja daudz laika. Pēc šī posma igauņu braucējs atkrita uz trešo vietu.

Priekšpēdējais ātrumposms tika atcelts, jo tajā posmā bija pārāk daudz skatītāju. Pirms pēdējā posma bija skaidrs, ka, ja ne tehnisks defekts, tad Ožjē izcīnīs uzvaru, taču galvenais jautājums bija, vai Tanaks nosargās savu trešo vietu. Pēdējo ātrumposmu sportisti iesāka pa sausu trasi, taču augstāk kalnos sāka putināt, kas apstākļus padarīja ļoti viltīgus.

Ja pirmie braucēji vēl paspēja izbraukt pa sausu trasi, uzrādot labus laikus, tad pārējie braucēji slikto laikapstākļu dēļ zaudēja daudz laika. Ātrākais rallija noslēdzošajā posmā bija Noivils, kurš Stefanu Lefebru (''Citroen'') apsteidza par pusminūti.

Taču tas netraucēja Ožjē izcīnīt pirmo uzvaru M-Sport sastāvā. Otrais finišēja Latvala, bet trešo vietu nosargāja Tanaks.

WRC2 klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja bijušais ''Volkswagen Motorsport'' komandas pilots Andreas Mikelsens, kurš šogad nestartē ar jaunākās paaudzes WRC automašīnu. Trīs minūtes un 25 sekundes viņam zaudēja čehu sportists Jans Kopeckis.

Nākamais WRC posms no 9.-12.februārim notiks Zviedrijā.

Montekarlo rallija rezultāti

VietaPilotsValtsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFRAFord Fiesta WRC '174:00:03.6
2.Jari-Mati LatvalaFINToyota Yaris WRC+2:15.0
3.Ots TanaksESTFord Fiesta WRC '17+2:57.8
4.Danijs SordoSPAHyundai i20 Coupe WRC+3:35.8
5.Kreigs BrīnsIRLCitroën DS3 WRC+3:47.8
6.Elfins EvanssGBRFord Fiesta WRC '17+6:45.0
7.Andreass MikelsensNORŠkoda Fabia R5+9:32.7
8.Jans KopeckisCZEŠkoda Fabia R5+12:58.1
9.Stefans LefebrsFRACitroën C3 WRC+14:43.8
10.Braiens BufjēFRAFord Fiesta R5+16:09.4

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...

  +1 [+] [-]

, 2017-01-22 19:10, pirms 7 gadiem
Tāds nu ir motosports,bet Noivils šoreiz bija pārākais par visiem, ja nebūtu šī viena neuzmanība. Liktenis Tanaku gan bišk nepažēloja, bet beigās jau apžēlojās, vispār igaunis bija vienīgais TOP ieskaites braucējs, kas nepieļāva nevienu kļūdu, pārējiem bija gan sagriešanās, gan ekskursijas pa grāvjiem pļavām. Bet nu kā final stage pedējā sekcijā vinš ar diviem cilindriem atspēlēja tādu deficītu pret Sordo- tas bija woow ! Nu noplauka šim ka pirsmpedejo atcēla un ka pedējal uznāca sniegs, nebūtu sniega, tad netiktu uz piedestāla. Biju bišk vairāk gaidijis no Citroen, izskatās ka pat Toyota patreiz ir ātrumā pārāka par Citroen. Nu redzēs ko rādīs Sweden..

     [+] [-]

, 2017-01-23 01:05, pirms 7 gadiem
anguss rakstīja: Tāds nu ir motosports,bet Noivils šoreiz bija pārākais par visiem, ja nebūtu šī viena neuzmanība. Liktenis Tanaku gan bišk nepažēloja, bet beigās jau apžēlojās, vispār igaunis bija vienīgais TOP ieskaites braucējs, kas nepieļāva nevienu kļūdu, pārējiem bija gan sagriešanās, gan ekskursijas pa grāvjiem pļavām. Bet nu kā final stage pedējā sekcijā vinš ar diviem cilindriem atspēlēja tādu deficītu pret Sordo- tas bija woow ! Nu noplauka šim ka pirsmpedejo atcēla un ka pedējal uznāca sniegs, nebūtu sniega, tad netiktu uz piedestāla. Biju bišk vairāk gaidijis no Citroen, izskatās ka pat Toyota patreiz ir ātrumā pārāka par Citroen. Nu redzēs ko rādīs Sweden..
Grūti teikt par Toyota un Citroen spēku samēriem. Kamēr Mīke turējās trasē, tikmēr gāja diezgan labi, izstājās laikam no otrās vietas. Nākamajā dienā jau brauca prātīgi, jo nebija vairs kur skriet. Un Lefevrs laikam nav īstais braucējs, pēc kura var kaut ko spriest par auto konkurētspēju. Latvala gan pirmo reizi pēc ilgāka laika pats nesavārīja nekādas ziepes un mierīgi aizbrauca līdz finišam.