Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Alūksnes rallijam jau pieteikušās pirmās ekipāžas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Alūksnes rallijam jau pieteikušās pirmās ekipāžas
Foto: publicitātes

Otrdien sākusies pieteikšanās Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta 1.posmam ''Rally Alūksne'', kas 19. un 20. janvārī notiks Alūksnē.

''Rallijs Alūksne'' būs ne tikai Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta 1.posms, bet arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta 1.posms. Otrdien sākās pieteikšanās gaidāmajam rallijam, kas ilgs līdz 12.janvārim. Pirmajās divās dienās dalību apstiprinājušas astoņas lietuviešu ekipāžas.

Lai arī Rīgā un tās apkārtnē šobrīd nav sniega, Alūksnē ir sniegs un tur valda īsta ziema. Kā portālam Go4speed atklāja viens no rallija organizētājiem Renārs Salaks, tad šobrīd Alūksnē sniega ir gana daudz. ''Varu teikt, ka trases segums ir sakopts, un ceļi pirms sala tika nogreiderēti. Jāsaka, ka ziema mūsu pusē ar sniegu nav skopojusies. Sajūtas dīvainas, jo 50 kilometri ārpus Alūksnes apstākļi mainās, bet mums ir gana daudz sniega. Mežā savi 15 centimetri ir noteikti. Šobrīd ir izveidojusies laba situācija, jo pa dienu ir nulle grādu, kas nedaudz atkausē sniegu, kas pa dienu tiek piebraukāts, bet naktī tas atkal sasalst, kas trasei nāk tikai par labu,'' saka Renārs Salaks.

Pavisam kopā rallija kopējais garums būs līdz 100 kilometriem, bet rallijsprinta ieskaitē distance būs līdz 70 kilometriem. Kopējais ātrumposmu skaits rallijā plānojas deviņi, no kuriem divi notiks diennakts tumšajā laikā. Tikmēr rallijsprintā plānots aizvadīt sešus posmus.

Rallijs un rallijsprints tiks atklāts ar ceremoniālo startu 19.janvārī plkst. 19:00.

Renārs atzina, ka interesi par gaidāmo ralliju izrāda sportisti no vairākām valstīm, bet lielāka un aktīvāka interese būs pēdējās dienās, kad būs pārliecība un zināmi precīzāki laikapstākļi.

Izmantotie resursi:
go4speed.lv
LRČ