Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC zvaigzne Latvala rallijā Igaunijā startēs ar leģendāro "Audi Quattro"

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC zvaigzne Latvala rallijā Igaunijā startēs ar leģendāro "Audi Quattro"
"Audi Quattro"
Foto: flickr.com

Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu posmā "Rally Estonia" piedalīsies slavenais somu pilots Jāri-Mati Latvala, kurš startēs ar leģendāro pilnpiedziņas auto "Audi Quattro".

Latvala startam Igaunijā izvēlējies pirmo pasaules čempionātā izmantoto pilnpiedziņas auto ar turbo motoru - "Audi Quattro". Šī modeļa mašīnas WRC čempionātā pirmo reizi tika izmantotas 1981. gadā, bet vēlāk tas pārtapa par leģendārās B grupas auto. Tiesa, ar B grupas spēkratiem vēsturisko auto sacīkstēs nav ļauts piedalīties.

Latvala šobrīd ir viens no vadošajiem WRC pilotiem, pārstāvot spēcīgo "Volkswagen" komandu. Iepriekšējā posmā Grieķijā viņš guva pirmo uzvaru šajā pasaules čempionāta sezonā, bet kopvērtējumā pēc aizvadītiem sešiem WRC posmiem ieņem otro vietu.

Latvala Igaunijas rallijā startēja jau pirms gada, kad ar "Ford Escort RS Mk II" uzvarēja vēsturisko automobiļu ieskaitē. Arī šogad "Rally Estonia" būs FIA Eiropas vēsturisko auto čempionāta posms.

"Rally Estonia" startēs arī viņa tēvs Jāri Latvala, kurš startēs ar "Mitsubishi Lancer WRC". Lai gan galīgais pieteikumu saraksts vēl nav publicēts, organizatori sola, ka uz starta ar WRC klases mašīnām varētu iziet arī tādi pazīstami braucēji kā Ots Tanaks, Georgs Gross, Pērs-Gunārs Andersons un varbūt vēl kāds.

Sacensības tiks aizvadītas 19. un 20. jūlijā, bet dienu pirms tam plānots veikt kvalifikācijas braucienus, kuros tiks noteikta pirmo desmit ekipāžu starta kārtība piektdienas ātrumposmiem.

Izmantotie resursi:
Eesti Autospordi Liit
MAXRALLY

  +1 [+] [-]

, 2013-06-20 22:16, pirms 11 gadiem
vot shis ir iists aparaats