Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Nitišs: "Manu rezultātu sabojāja organizatoru neprofesionālā rīcība"

Nitišs: "Manu rezultātu sabojāja organizatoru neprofesionālā rīcība"
Reinis Nitišs
Foto: reinisnitiss.com

Svētdien noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sacensības Barselonā. Reinis Nitišs, startējot ar Olsbergs MSE sagatavotu mašīnu, ierindojās 13. vietā, sacensības noslēdzot kā pirmais rezervists.

Otrā sacensību diena sportistus un līdzjutējus Barselonas trasē lutināja ar saulainu un siltu laiku. Trešās kvalifikācijas startā Reinis pieļāva nelielu kļūdu, kā rezultātā Nitišs iesaistījās cīņā ar Volkswagen RX Sweden vienības braucēju Antonu Marklundu, bet vēlāk arī zaudēja vērtīgas sekundes aiz Kena Bloka, kura auto apstājās trasē tehnisku problēmu dēļ. Savukārt pirms ceturtās kvalifikācijas, sacensību organizatori nolēma ar ūdens palīdzību risināt putekļu problēmu trasē, pamatīgi sabojājot pirmo divu braucienu apļu laikus. Kvalifikācijās Nitišs uzrādīja attiecīgi 15. un 11. laiku un sacensības noslēdza ar 13. vietu kopvērtējumā.

"No vienas puses esmu ļoti apmierināts ar šo nedēļas nogali Barselonā. Apguvu auto, sastrādājos ar komandu un, neskatoties uz treniņu trūkumu, spēju uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu. Tas ļauj pozitīvi skatīties nākotnē un cerēt, ka Latvijā varēšu iepriecināt daudzos līdzjutējus. No otras puses ļoti liels rūgtums sirdī, ka šajās sacensībās manu (un vairāku citu sportistu) rezultātu sabojāja neprofesionāla organizatoru rīcība, turklāt šādas rīcības sekas iespējams ietekmēs arī to, kurš sezonas beigās kļūs par čempionu," atzīst Renis Nitišs

Tikmēr otrs latviešu braucējs Jānis Baumanis abās svētdienas kvalifikācijās uzrādīja astoto ātrāko laiku, un arī visu kvalifikāciju kopsummā ierindojās astotajā pozīcijā. Sacensību turpinājumā Baumanis startēja otrajā pusfinālā, kurā izcīnīja trešo vietu, iekļūstot arī finālā, kur tikai 0,717 sekundes šķīra latvieti no goda pjedestāla – Baumanis finišēja ceturtais.

PČ kopvērtējums pirms Latvijas posma

VIETAPILOTSAUTOPUNKTI
1.MATTIAS EKSTRÖMAUDI S1204
2.PETTER SOLBERGCITRÖEN DS3194
3.JOHAN KRISTOFFERSSONVOLKSWAGEN POLO178
4.ANDREAS BAKKERUDFORD FOCUS RS170
5.SÉBASTIEN LOEBPEUGEOT 208154
6.TIMMY HANSENPEUGEOT 208143
7.TOOMAS HEIKKINENAUDI S1114
8.ROBIN LARSSONAUDI A185
9.TIMUR TIMERZYANOVFORD FIESTA84
10.JĀNIS BAUMANISFORD FIESTA75
11.DAVY JEANNEYPEUGEOT 20868
12.KEVIN ERIKSSONFORD FIESTA ST65
13.ANTON MARKLUNDVOLKSWAGEN POLO62
14.KEN BLOCKFORD FOCUS RS54
15.REINIS NITIŠSFORD FIESTA39

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts,
RA Events


, 2016-09-20 12:51, pirms 8 gadiem
bla bla bla.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.