Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ots Tanaks pievienojas ''Toyota'' komandai

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ots Tanaks pievienojas ''Toyota'' komandai
Ots Tanaks
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien noskaidrojies, ka igauņu rallija braucējs Ots Tanaks nākamsezon pārstāvēs ''Toyota Gazoo Racing'' komandu.

Trešdien ''Toyota Gazoo Racing'' vienība oficiāli paziņoja, ka tās sastāvā līdzās Jari-Mati Latvalam un Esapekam Lapi visos 13 posmos nākamgad startēs 30 gadus vecais igaunis Ots Tanaks, kurš pēdējās sezonās pārstāv M-Sport vienību. Tāpat zināms, ka Velsas WRC rallijs pēdējais būs šī brīža ''Toyota'' braucējam Juham Hanninenam.

Nesen Tanaks izteicās, ka viņš, visticamāk, paliks M-Sport vienībā, kas esot spēcīga, taču aizkulisēs klīda runas, ka ''Toyota'' gatava sportistam piedāvāt lielu naudu, tādējādi pārvilinot viņu uz savu komandu. Trešdien tas arī oficiāli noticis.

''Esam priecīgi, ka mums izdevās vienoties ar Tanaku, kuru vēlējāmies iegūt jau ilgu laiku. Viņam piemīt lielisks salikums – jaunība un pieredze. Tāpat kā Yaris WRC, arī Tanaks šogad ir pārsteidzis visas cerības,'' tā komandas vadītājs Tomijs Makinens.

WRC kopvērtējumā Tanaks šobrīd ir otrajā vietā, un viņam vēl ir iespēja pacīnīties par čempiona titulu, jo no sava komandas biedra Sebastjana Ožjē viņš atpaliek 37 punktus.

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...