Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kopeckis nonāk Vācijas rallija vadībā, Mīke avarē pirmajā ātrumposmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kopeckis nonāk Vācijas rallija vadībā, Mīke avarē pirmajā ātrumposmā
Kopeckis Zārbrikenes ātrumposmā
Foto: lemagsportauto.com

Ar negaidītu Jana Kopecka uzvaru ceturtdienas vakarā noslēdzās Vācijas rallija pirmais ātrumposms, līdz ar to čehu pilots, kurš startē ar R5 klases auto, kļuvis par sacensību absolūtās ieskaites līderi.

Zārbrikenes pilsētas ielās izvietotā trasē pasaules rallija čempionāta sacensības notika pirmo reizi, un tās vērot ieskatās prāvs skaits skatītāju.

Savas labākās prasmes nodemonstrēja asfalta ralliju speciālists Jans Kopeckis, uzstādot ātrāku laiku par visiem, lai gan sportists brauc ar "Škoda Fabia R5" automašīnu, kas veiktspējas ziņā krietni atpaliek no WRC tehnikas. Tikai 0.3 sekundes viņam pazaudēja "M-Sport" vienības braucējs Ots Tanaks, bet vēl 0.1 sekundi lēnāks bija Kreigs Brīns no "Citroen".

Brīns jau pirmajā līkumā aizķēra betona sienu un sabojāja kreiso aizmugurējo riteni, taču tas nepatraucēja uzstādīt labu rezultātu. Krietni sliktāk rallijs sākās viņa komandas biedram Krisam Mīkem, kuram šāda betona barjera izrādījās liktenīga - sportists tajā ietriecās un bija spiests izstāties.

Tāpat barjeru aizķēra sezonas līderis Tjerī Noivils no "Hyundai" vienības, viņa komandas biedrs Danijs Sordo, kā arī Armins Kremers, kurš pirmo reizi karjerā uz starta izgājis ar 2017. gada specifikācijas "Ford Fiesta RS WRC" automobili. Visi trīs varēja ceļu turpināt un tika līdz finišam.

Šobrīd pasaules čempionātā vienāds punktu skaits -160 - gan Noivilam, gan Sebastjēnam Ožjē, kurš pārstāv "M-Sport" nometni. Trešajā vietā esošais Tanaks viņiem zaudē 41 punktu.

Piektdienas plānā Vācijas WRC posmā ir septiņi ātrumposmi, bet pēc tam sacīkstes turpināsies sestdien un svētdien.

Vācijas WRC posma rezultāti pēc 1. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Jans KopeckisŠkoda Fabia R52:05.9
2.Ots TanaksFord Fiesta WRC ’17+0.3
3.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+1.3
4.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC ’17+1.9
=Andreass MikelsensCitroën C3 WRC+1.9
6.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+2.2
7.Elfins EvanssFord Fiesta WRC ’17+2.4
8.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+2.5
9.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+2.7
10.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+2.8