Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lapi izcīna uzvaru Zviedrijas rallijā, Formo pirmais pjedestāls WRC

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lapi izcīna uzvaru Zviedrijas rallijā, Formo pirmais pjedestāls WRC
Foto: Honza Fronek

Zviedrijas rallijā savu otro uzvaru WRC karjerā izcīnīja somu sportists Esapeka Lapi, kamēr WRC2 klasē pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpa igaunis Georgs Linamāe.

Zviedrijas WRC ceturtajā dienā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi, kur piloti cīnījās ne tikai par punktiem Power Stage dopā, bet arī par punktiem, kas pienākas ātrākajiem septiņiem svētdienas braucējiem.

Dienas pirmo ātrumposmu ar ātrāko laiku iesāka Kalle Rovapera, kurš par 6,3 sekundēm apsteidza komandas biedru Elfinu Evansu, kurš tobrīd kopvērtējumā apsteidza Adrienu Formo, tādējādi pakāpjoties uz otro pozīciju. Kā pēc ātrumposma finiša atzina Formo, tad viņam ir svarīgi nodrošināt sev pjedestālu, tādējādi viņš lieki neriskēja un brauca piesardzīgi.

Priekšpēdējā dopā ātrākais bija Evans, kamēr līderis Lapi turpināja braukt piesardzīgi, tādējādi sargājot savu pirmo pozīciju.

Noslēdzošajā Power Stage dopā ātrākais bija Rovanpera, kuram 0,1 sekundi zaudēja Evans, bet 0,2 sekundes atpalika Noivils.

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Lapi, kuram šī bija otrā uzvara WRC karjerā. Otrais Evans, bet trešais Formo, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls WRC! Jāatzīmē, ka uz goda pjedestāla kā Hyundai komandas pārstāvis (Hyundai izcīnīja 1.vietu ražotāju ieskaitē) kāpa latvietis Artūrs Ozoliņš, kurš ir Esapekas Lapi inženieris!

Piekto vietu absolūti un pirmo WRC2 klasē otro gadu pēc kārtas izcīnīja Olivers Solbergs. Minūti un 19 sekundes viņam zaudēja Sami Pajari, bet trešais – igaunis Georgs Linamāe, kurš otrajai vietai zaudēja 2,5 sekundes. Šis Linamāe bija pirmais goda pjedestāls WRC2 klasē!

JWRC klasē uzvaru izcīnīja mājinieks Mille Johansons, kamēr otrais palika igaunis un rallija Alūksne ceturtās vietas ieguvējs Romets Jurgensons. Diemžēl no trešās vietas rallija noslēdzošajā dienā izstājās Latvijā rallija karjeru sākušais Fabio Švarcs.

Kopvērtējumā līderis ar 48 punktiem ir Tjerī Noivils, kuram seko Evans (45) un Formo (29). Jāatzīmē, ka pēc jaunās punktu sistēmas Zviedrijas WRC uzvarētājs Lapi tika pie 19 punktiem, kamēr otrās vietas ieguvējs Evans sakrāja 24 punktus.

Komandu ieskaitē 87 punkti ir Toyota Gazoo Racing un Hyundai Motorsport vienībām.

Rallija rezultāti:

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.T.Noivils48
2.E.Evans45
3.A.Formo29
4.S.Ožjē24
5.O.Tanaks21
6.E.Lapi19
7.T.Katsuta12
8.K.Rovanpera11

     [+] [-]

, 2024-02-18 21:04, pirms 2 mēnešiem
Beidzot mūsu mediji sapratuši, ka latvietis ir WRC komandas inženieris. Bravo! Vairākus gadus Artuts Ozoliņš ir Hyundai komandas inženieris Lappi ekipāžai. Tagad to tikai ieraugām.

     [+] [-]

, 2024-02-18 22:04, pirms 2 mēnešiem
Labs raksts, daudz interesantas informācijas.