Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils izcīna uzvaru Zviedrijas WRC rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Noivils izcīna uzvaru Zviedrijas WRC rallijā
Tjerī Noivils
Foto: Hyundai Motorsport

Par Zviedrijas WRC rallija uzvarētāju svētdien kļuvis ''Hyundai Motorsport'' komandas pilots Tjerī Noivils, kuram izdevās aiz sevis noturēt Kreigu Brīnu (''Citroen Racing'') un Andreasu Mikelsenu (''Hyundai Motorsport'').

Pēc divām dienām līderis bija Noivils, kuram sekoja jau pieminētie Brīns un Mikelsens, taču atstarpes starp braucējiem nebija lielas, tāpēc jebkura kļūda varēja maksāt vietas zaudēšanu.

Noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi (51,9 km), no kuriem noslēdzošais bija Power Stage posms, kurā sportisti var nopelnīt papildus punktus.

Dienu ar ātrāko laiku iesāka Ots Tanaks, kamēr ''Hyundai'' braucēji bija lēnāki. Priekšpēdējā posmā ātrākais bija soms Esapeka Lapi (''Toyota''), kurš tobrīd kopvērtējumā ceturtās vietas ieguvējam Heidonam Padonam zaudēja tikai 2,9 sekundes, bet sestajā vietā esošo Madsu Ostbergu (''Citroen Racing'') apsteidza par nepilnām 20 sekundēm.

Pirms noslēdzošā posma līderis bija Tjerī Noivils, kuram sekoja Kreigs Brīns (+16,2) un Andreas Mikelsens (+29.6).

Noslēdzošajā Power Stage posmā ātrākais bija soms Lapi, kuram kopvērtējumā izdevās apsteigt Padonu un izraut ceturto vietu. Savu septīto uzvaru karjerā izcīnīja Noivils, aiz sevis atstājot Kreigu Brīnu un Mikelsenu.

Jāatzīmē, ka sākotnēji Power Stage posmā trešajam trasē vajadzēja doties Sebastjanam Ožjē, taču franču pilots izspēlēja nelielu viltību, jo trasē viņš devās pēc visām WRC ekipāžām, kad ceļš bija tīrāks un ātrāks. Par šādu izgājienu Ožjē saņēma vairāku minūšu sodu, kā rezultātā viņš zaudēja desmito vietu un vienu punktu. Taču Power Stage Ožjē uzrādīja otro ātrāko laiku, nopelnot četrus punktus. Lai arī daudzi kritizē Ožjē par šādu rīcību, vairums rallija sabiedrībā zināmi funkcionāri nesaskata neko sliktu, jo šobrīd ir tādi spēles noteikumi.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Noivils (41), kuram seko Ožjē (30) un Latvala (23). Tas nozīmē to, ka Meksikā pirmais trasē dosies Noivils, kuram būs jāattīra ceļš pārējiem braucējiem.

RC2 jeb R5 klasē uzvaru izcīnīja japānis Takamoto Kasuta, kuram tikai 4,5 sekundes zaudēja Pontus Tīdemans, kamēr augsto sesto vietu izcīnīja Pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons. RC4 jeb R2 klasē uzvarēja mājinieks Denis Redstroms, kurš par 7,3 sekundēm apsteidza vēl vienu zviedru braucēju Emilu Bergkvistu. Tikmēr astotais finišēja lietuvietis Deividas Jocius, bet 11. vietā igaunis Kens Torns, kurš otrajā dienā, būdams trešajā vietā, piedzīvoja avāriju.

Nākamais WRC posms marta sākumā notiks Meksikā.

Zviedrijas rallija rezultāti

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC2:52:13.1
2.Breen CraigCitroën C3 WRC+19.8
3.Mikkelsen AndreasHyundai i20 Coupe WRC+28.3
4.Lappi EsapekkaToyota Yaris WRC+45.8
5.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+54.4
6.Østberg MadsCitroën C3 WRC+1:15.3
7.Latvala J.Toyota Yaris WRC+2:04.9
8.Suninen TeemuFord Fiesta WRC+2:52.2
9.Tänak OttToyota Yaris WRC+3:44.4
10.Evans E.Ford Fiesta WRC+5:27.4

  +1 [+] [-]

, 2018-02-18 21:06, pirms 6 gadiem
Ogier ir 10.vietā, jo ari Evansam mākslīgi Msport uztaisija sodu.

     [+] [-]

, 2018-02-19 00:53, pirms 6 gadiem
Vispār smieklīgi, no sākuma Ožjē 50 sec sods, pēc tam ieliek 4 min 10 sec un tagad ielikts Evansam sods 4:20, lai gan rezultātos vēl neparādās. Būs interesanti ja Ožjē paņems titulu šo 4 punktu dēļ