Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seska ekipāža otrā klasē pēc debijas ātrumposma WRC

Ints Megnis
Ints Megnis

Seska ekipāža otrā klasē pēc debijas ātrumposma WRC
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis Vācijā

Jaunais latviešu pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ceturtdienas vakarā sasniedza otro rezultātu RC4 klasē Vācijas WRC rallija pirmajā jeb Super Special ātrumposmā, kamēr vadībā ir igaunis Ots Tenaks, kuram negaidīti seko talantīgais soms Kalle Rovanpere.

Rallijs sākās ar 2,04 kilometrus garu pirmo ātrumposmu, ko visātrāk veica Tenaks (2:11,2), par nieka 0,1 sekundi apsteidzot Rovanperi, bet vēl 0,1 sekundi zaudēja norvēģis Ūle Kristians Veibijs.

Tikmēr Sesks guva 36. vietu kopējā ieskaitē, atpaliekot 13,7 sekundes, kā arī bija otrais RC4 klasē, kur viņš par 1,6 sekundēm zaudē savam komandas biedram "Opel" komandā Tomam Kristensonam. Trešais klasē ir francūzis Žans Batists Franšeski, kurš atpaliek 2,3 sekundes, tomēr rallijs pa īstam sāksies vien piektdien.

Šī Seska ekipāžai ir debija WRC. Sesks šogad startē Eiropas rallija čempionātā (ERČ), kur viņš šobrīd ir ERC Junior U27 klases līderis. ''Mērķis Vācijā būs finišēt, nesabojājot mašīnu, jo mūsu rīcībā būs tikai četras dienas līdz nākamajam ERČ posmam Čehijā, kas tomēr ir mūsu prioritāte. Lai arī cik tas liktos dīvaini, bet Vācijas WRC posms būs tāds kā treniņš pirms ERC,'' pirms rallija teica Sesks.

Četrās dienās sportistiem būs jāveic 18 ātrumposmi (325 km). Piektdien sportisti veiks divus apļus pa trim ātrumposmiem, pirmajam dopam sākoties plkst. 11:11 pēc Latvijas laika.

Super Special ātrumposma rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ott TänakToyota Yaris2:11.2
2.Kalle RovanperäŠkoda Fabia+0.1
3.Ole Christian VeibyŠkoda Fabia+0.2
4.Dani SordoHyundai i20+0.4
5.Jan KopeckýŠkoda Fabia+0.6
6.Sébastien OgierFord Fiesta+0.9
7.Andreas MikkelsenHyundai i20+1.0
8.Craig BreenCitroën C3+1.1
9.Umberto ScandolaŠkoda Fabia+1.3
10.Kajetan KajetanowiczFord Fiesta+1.4
36.Mārtiņš SesksOpel Adam+13.7

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...