Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera pārsteigts par savu pieļauto kļūdu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rovanpera pārsteigts par savu pieļauto kļūdu
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Zviedrijas WRC rallija otrajā dienā neveiksmi piedzīvoja divkārtējais WRC čempions un sacensību galvenais favorīts Kalle Rovanpera, kurš pret kādu kupenu sabojāja mašīnas radiatoru.

Kalle Rovanpera un Ots Tanaks sacensību otrajā dienā cīnījās par līderpozīciju, taču ceturtajā ātrumposmā abi sportisti piedzīvoja identiskas kļūdas, kas maksāja izstāšanos. Abi sportisti pēc sadursmes ar kupenām sabojāja savu mašīnu radiatorus, kas abiem lika izstāties.

"Mēs kādā no līkumiem diezgan vienkāršā vietā izbraucām pārāk plati. Nebiju gaidījis, ka pie šāda ātruma tur varētu notikt šāds pavērsiens, tāpēc tas mani nedaudz pārsteidza," saka 23 gadus vecais Kalle Rovanpera.

"Mēs izbraucām plaši un trāpījām pa kupenu. Manuprāt, pirms mums daži piloti priekšā arī tur atspiedās, tādējādi kupenā izveidojot tādu kā caurumu, un tas mūs diezgan spēcīgi izsita. Mēs sagriezāmies pa 360 grādiem un sasitām mašīnas radiatoru. Apstākļi] bija diezgan sarežģīti, bet ne tik ekstrēmi, kā gaidīju. Jā, saķeres izmaiņas bija lielas, bet segums tik un tā bija braucams.''

Sestdien Rovanpera pēc ''Rally2'' sistēmas ir atgriezies sacensībās, taču uz augstu vietu sportists vairs nevar cerēt.

Otrās dienas apskats:

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...