Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Franču sportists ar R5 automašīnu gatavojas trešajam startam ''Rally Liepāja''

Franču sportists ar R5 automašīnu gatavojas trešajam startam ''Rally Liepāja''
Roberts Konsani
Foto: No sportista personīgā arhīva

Francūzis Roberts Konsani nākamsezon vēlas iekļūt starp trim labākajiem braucējiem FIA Eiropas rallija čempionāta kopvērtējumā. 2015. gada sezonā, pirmajā pie R5 klases auto stūres, Konsani izpildīja savu uzdevumu iepazīt jauno automašīnu, sezonu noslēdzot kopvērtējuma ceturtajā vietā.

Konsani FIA Eiropas rallija čempionātā debitēja 2012. gadā, un savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza 2015. gada sezonas pirmajā posmā Austrijā. Par spīti tam, ka francūzis šajā rallijā startēja ar tehniski novecojušo Peugeot 207 S2000 automašīnu, sacensību finišā viņš uzrādīja otro ātrāko laiku. Sezonas turpinājumā Konsani nomainīja savu sacīkšu tehniku uz Citroën DS3 R5, ar kuru plāno startēt arī 2016. gada sezonā.

''Pagājušajā sezonā vēlējot iziet no savas komforta zonas un izmēģināt jaunu auto, un esmu ļoti priecīgs, ka sezonu izdevās noslēgt ar Citroën DS3 R5”, min Konsani. „Pagāja laiks līdz apradu ar auto, taču domāju, ka esmu gatavs ar to veikt pilnu sezonu. Esmu priecīgs, ka izdevās izpildīt pagājušās sezonas mērķi un iekļūt labāko pieciniekā, tanī pat laikā esmu arī nedaudz vīlies, jo trešā vieta bija ļoti tuvu. Nākamās sezonas mērķis ir tikšana uz pjedestāla sezonas kopvērtējumā!”

Līdz šim Konsani divreiz startējis Rally Liepāja, abas no tām ar Peugeot 207 S2000. Savā debijas reizē, 2014. gadā, viņš absolūtajā vērtējumā ierindojās 25. vietā, tomēr jau gadu vēlāk krietni uzlaboja savu sniegumu un francūzis finišēja labāko pieciniekā.

Izmantotie resursi:
2016.lvrally.com