Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks pēc 100 000 eiro iegūšanas vēl nav sācis domāt par nākotnes plāniem

Ints Megnis
Ints Megnis

Sesks pēc 100 000 eiro iegūšanas vēl nav sācis domāt par nākotnes plāniem
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Publicitātes foto

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks ar uzvaru Eiropas rallija čempionāta "Junior U27" ieskaitē nopelnījis 100 000 eiro balvu, kas jāizmanto, lai startētu ar pilnpiedziņas automašīnu U28 automašīnā, tomēr pagaidām viņš par nākotnes plāniem vēl nav sācis domāt, braucējs pastāstīja intervijā raidījumam "Sporta studija".

Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci šogad startēja "Opel" rūpnīcas komandā, titulu "Junior U27" ieskaitē garantējot vēl posmu pirms sezonas beigām. Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē pēc čempionāta noslēdzošā etapa "Rally Liepāja" ekipāža tika arī pie Eiropas čempionu titula ERČ3 klasē.

"Viss ir noticis ļoti strauji, bet tam apakšā ir konkrētas darbības. Bijām ilgi gatavojušies, lai vispār nokļūtu Eiropas čempionātā," pirmdienas vakarā stāstīja Sesks. "Tomēr viss nebija tikai caur puķēm - ik pa laikam bija smagākas izstāšanās, avārijas. Kopējais rezultāts ir labs, bet nav jau arī viss tik rožains."

U27 ir ieskaite jauniešiem līdz 27 gadu vecumam, sportistiem startējot ar priekšpiedziņas automašīnām. "Junior U27" ieskaitē šogad bija seši ralliji, kopvērtējumā skaitot četrus labākos. Savukārt ERČ3 ieskaitē ar pilnpiedziņas mašīnām varēja sacensties jebkāda vecuma pilots, visos astoņos sezonas rallijos, bet cīņā par titulu tika ņemti seši labākie rezultāti.

"Iegūtā 100 000 eiro balva ir starta kapitāls ar ko var sākt nākamo gadu. Eiropas čempionāts sevi pozicionē, ka atbalsta jaunos braucējus - U28 balva ir starts pasaules čempionāta posmā ar pasaules čempionāta tehniku. Trepīte ir diezgan sakārtota un motivējoša," atklāj nesen 19 gadu jubileju nosvinējušais pilots, kurš šogad, aizvadot pilnu sezonu, piedzīvojis daudz jaunatklājumu. "Viss gads, jebkura vieta, kur aizbraucām, bija kaut kas pilnīgi jauns. Mācījos izprast automašīnu, uzzināju par sevi jaunu. Pēdējā posmā Liepājā zināju, kas sagaida sportiskajā ziņā, bet arī šajās brīvdienās atradu daudz jauna sev."

Zīmīgi, ka pirmo Eiropas čempiona titulu Sesks nodrošināja nedēļas nogalē, kurā piedzīvoja divas izstāšanās. "Polija bija emocionāli graujoša. Pirmā avārija - gadās, tā notiek, bija izskaidrojams kāpēc tas notika. Otro dienu sāku ar lielu cīņassparu, uzdevums bija cīnīties par uzvaru dienas vērtējumā, vienīgi tas derēja, lai kļūtu par čempioniem, tomēr sekoja kļūda lielā ātrumā un otrā avārija. Tas izsita no līdzsvara. Pēc tam bijām jau nobraukuši 50 kilometrus uz mājām, kad zvanīja komandas menedžeris un saka, ka jābrauc atpakaļ, jo varu kļūt par čempionu. Nodomāju, ka tiešām negribu braukt, jo visu nedēļu viss bijis slikti un varbūt nemaz nekļūstam par čempioniem, būtu veltīgi atbraucis."

"Lai brauktu pasaules čempionātā, jāsakrīt ļoti daudzām lietām - ne tikai ātri jābrauc, labi jārunā kamerās un jāsmaida. Jebkurš labais rezultāts un atgūšanās pēc neveiksmes ir ļoti labs ieraksts personīgajā biogrāfijā. Tomēr ar vienu titulu vienā gadā nepietiek. Nākamais solis būtu neapstāties un progresēt kā personībai, kā pilotam. Lielie komandu bosi skatās uz progresu, kā dodies augšup," Sesks pauda, ka par nākotni vēl nav sākts domāt. "Tikko tikai noslēdzies šis čempionāts, vēl neesam sākuši darbu uz kaut ko konkrētu, bet idejas ir. Var palikt junioru čempionātā, var kāpt augstāk, ir pasaules junioru čempionāts. Virzienu ir diezgan daudz, bet jāpaiet laikam, nedaudz jānomierinās."

     [+] [-]

, 2018-10-16 09:19, pirms 6 gadiem
ļoļ.

     [+] [-]

, 2018-10-16 14:50, pirms 6 gadiem
wtf?! Vakar SC raksta, ka Martinam plani lieli,sodien jau,ka " nav sacis domat par nakotnes planiem"

     [+] [-]

, 2018-10-16 14:51, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-10-16 21:01, pirms 6 gadiem
Rally Liepāja bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA