Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Eiropas rallija čempionāta rīkotāji atbalsta apvienotā WRC un ERC posma norisi Liepājā

Agris Suveizda

Eiropas rallija čempionāta rīkotāji atbalsta apvienotā WRC un ERC posma norisi Liepājā
Fransuā Ribeiro. Foto: fiawtcr.com

FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) rīkotāju uzņēmuma "Head of Eurosport Events" vadītājs Fransuā Ribeiro sacensību mājaslapā atbalstījis Eiropas un pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu sapludināšanu vienā Liepājas posmā, ja Latvijas puse spēs izpildīt WRC prasības.

"Tā kā WRC rīkotāji ir vērsušies pie "Eurosport Events" un "RA Events" [Liepājas rallija rīkotājiem] saistībā ar "Liepājas rallija" iespējamo iekļaušanu 2020. gada WRC kalendārā kā apvienoto posmu ar ERC augusta vidū, mēs atbalstām šādu domu un uzticētu mūsu vietējiem rīkotājiem šāda pasākuma organizēšanu," sacīts Ribeiro paziņojumā.

"Bezprecedenta laiki prasa bezprecedenta risinājumu, un mēs neapšaubāmi darīsim visu, lai palīdzētu rallija sabiedrībai un WRC šajā sarežģītajā laikā, vienlaikus aizsargājot ERC braucējus un komandas. WRC organizēšana notiek pavisam citā līmenī nekā ERC, tā ka nav daudz laika, lai savāktu papildu budžetu un pielāgotu pašreizējo formātu. Ja "RA Events" spēs tikt galā ar WRC un ERC finansiālajām prasībām, man nav nekādu šaubu, ka mēs spētu atrast risinājumu kopā ar WRC rīkotājiem un Latvijas puses organizatoriem, lai šāds pasākums varētu notikt," paziņojumā turpināts.

Iepriekš portālam Sportacentrs.com iespējamā WRC posma uzņemšanu komentēja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "Vēlos uzsvērt, ka šis ir tikai sarunu procesa sākums, un šobrīd vēl neviena no pusēm nav tuvu gala lēmumiem šajā jautājumā. Šis būs ārkārtīgi sarežģīts uzdevums, jo līdz sacensību startam ir mazāk par diviem mēnešiem, tāpēc aicināsim sadarbības partnerus – Latvijas valdību un rallija pilsētas Liepāju un Talsus –, sēsties pie sarunu galda, lai rekordīsā laikā izsvērtu visus šī piedāvājuma organizatoriskos un finansiālos aspektus. Tikai strādājot kopā, varam rast risinājumus, kā izpildīt nosacījumus, lai Latvijā uzņemtu pasaules rallija čempionāta posmu, to sarīkojot kopā ar FIA ERC posmu."

Izmantotie resursi:
https://www.fiaerc.com/statement-fr...