Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā
Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.

Baso šosezon pārsēdies jaunajā "Toyota GR Yaris Rally2" automašīnā un Itālijas čempionāta pirmajā posmā "Rally Il Ciocco e Valle del Serchio", kas notika marta vidū, guva otro vietu. Toreiz pārāks par viņu bija tikai 2020., 2022 un 2023. gada Itālijas čempions Andreā Kruņola.

"Rally Regione Piemonte" bija sezonas otrais posms, kura laikā braucēji aizvadīja desmit ātrumposmus pa asfalta segumu. To kopējais garums sastādīja nepilnus 112 kilometrus.

Pēc pirmās dienas trim dopiem Kruņola ar "Citroën C3 Rally2" atkal bija vadībā, bet Baso viņam zaudēja tikai divas sekundes. Pēc sešiem ātrumposmiem atstatums bija jau 11 sekundes, tomēr SS7 Kruņola pieļāva kļūdu un avarēja.

Baso pēc šī pavērsiena pārņēma vadību, esot divas sekundes priekšā franču braucējam Stefanam Lefevram ("Citroën C3 Rally2"), kurš kādreiz startēja pasaules čemionāta WRC klasē. Līderis turpmākajos ātrumposmos spēja palielināt pārsvaru, pirms noslēdzošā dopa esot astoņas sekundes priekšā. Finišā Baso iebrauca un uzvarēja ar 3.1 sekundes pārsvaru pār Lefevru.

Trešajā vietā ierindojās Simone Kampedelli ("Škoda Fabia RS Rally2"), kurš Baso zaudēja 4.2 sekundes.

No 154 startējušajām ekipāžām finišu sasniedza 112. Brauca arī tādi piloti kā WRC2 startējošie Rope Korhonens (25. vieta) un Nikolā Ciamins (izstājās pēc finiša). Treniņa nolūkos ātrumposmus veica arī pasaules rallija čempionāta braucējs Andreass Mikelsens ar "Hyundai i20 N Rally1".

"Rally Regione Piemonte" rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv