Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē un Tanaks cīnās ar ceļa tīrīšanu, par Zviedrijas WRC jauno līderi kļūst Noivils

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē un Tanaks cīnās ar ceļa tīrīšanu, par Zviedrijas WRC jauno līderi kļūst Noivils
Foto: M-Sport

Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas visu goda pjedestālu pagaidām aizņem ''Hyundai Motorsport'' komandas braucēji. Līderis ir Tjerī Noivils, kuram seko Andreas Mikelsens un Heidons Padons.

Ceturtdienas vakarā ar pirmo Superspeciālo ātrumposmu startēja Zviedrijas WRC rallijs. Šī posma garums bija nepilni divi kilometri, kurus visātrāk veica igaunis Ots Tanaks. 0,3 sekundes viņam zaudēja komandas biedrs Jari-Mati Latvala, bet 0,6 sekundes atpalika Mads Ostbergs.

Pirmajā īstajā rallija dienā sportistiem bija jāveic septiņi posmi. Diemžēl šoreiz nepaveicās tiem braucējiem, kuri trasē devās sākumā, jo viņiem nācās tīrīt trasi, tāpēc tika zaudēts ļoti daudz laika. Pēc pirmās sekcijas līderis bija Tjerī Noivils, kuram sekoja Andreas Mikelsens (+3,7) un ''Toyota'' braucējs Esapeka Lapi (+5,3).

Tikmēr Ots Tanaks bija septītais (+19,4), bet čempionāta līderis Sebastjans Ožjē ieņēma tikai 11.vietu, zaudējot gandrīz 50 sekundes.

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic jau no rīta veiktie posmi. Diemžēl arī šoreiz apstākļi neuzlabojās un pat kļuva vēl sarežģītāki. Ožjē, Tanaks un Latvala turpināja zaudēt laiku, kamēr Noivils ar Mikelsenu turpināja audzēt pārsvaru.

Dienas noslēdzošajā posmā, kas svētdien būs arī Power Stage ātrumposms, nekas būtiski nemainījās, kā rezultātā līderis pēc pirmās dienas ir Noivils, kuram seko abi komandas biedri - Mikelsens un Padons. Tanaks ieņem devīto vietu, bet Ožjē ir tikai 12.vietā. Zināms, ka sestdien Ožjē trasē būs jādodas no otrās pozīcijas, kas nozīmē to, ka franču pilots, visticamāk, zaudēs vēl vairāk laika.

RC2 jeb R5 klasē līderis ir Tomija Makinena audzēknis Takamoto Kasuta, kuram seko Pontus Tīdemans (+4.0) un Kristians Veibijs (+7.2). Jāatzīmē, ka septītajā posmā uzvaru izcīnīja Pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons, kurš pēc pirmās dienas ir septītais.

RC4 jeb R2 klasē pēc astoņiem posmiem augstajā trešajā vietā ir igaunis Kens Torns (+20.8), bet lietuvietis Deividas Jocius ir 11.vietā (+8:14.9).

Sestdien sportistiem būs jāveic astoņi posmi.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC1:16:13.1
2.Mikkelsen AndreasHyundai i20 Coupe WRC+4.9
3.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+12.1
4.Breen CraigCitroën C3 WRC+12.6
5.Østberg MadsCitroën C3 WRC+13.2
6.Suninen TeemuFord Fiesta WRC+29.6
7.Lappi EsapekkaToyota Yaris WRC+38.5
8.Latvala J.Toyota Yaris WRC+1:06.2
9.Tänak OttToyota Yaris WRC+1:29.0
10.Meeke KrisCitroën C3 WRC+1:43.6
11.Evans ElfynFord Fiesta WRC+2:41.3
12.Ogier S.Ford Fiesta WRC+2:48.8