Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Neikšāns: "Sešas minūtes zaudējām, rokot automašīnu ārā no sniega"

Neikšāns: "Sešas minūtes zaudējām, rokot automašīnu ārā no sniega"
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals uz finiša estakādes
Foto: LMT rallija komanda

‘’Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals svētdien noslēdza Norvēģijas WRC ralliju, kur Production Car WRC ieskaitē kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu, bet absolūtajā kopvērtējumā palika 17. vietā.

Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds mūsu valsts pārstāvis izcīna ieskaites punktus pasaules čempionātā kādā autosporta disciplīnā. Turklāt arī Neikšāna/Dzirkala 17. pozīcija absolūtajā vērtējumā ir visu laiku labākais sniegums, kādu Latvijas sportisti uzrādījuši pasaules čempionāta posmos.

‘’Protams, esam apmierināti ar rezultātu. Šis nebija tas rallijs, kad mums būtu jācīnās par maksimāli labu rezultātu katrā no ātrumposmiem. PWRC esam debitanti un neviens no mums augstus sasniegumus negaidīja. Mēs izdarījām visu, kas ir mūsu spēkos – priekšā finišēja tās ekipāžas, kuras šobrīd nešaubīgi ir ātrākas par mūsējo. Gribu pateikt lielu paldies mūsu atbalstītājiem, jo bez viņiem mums nebūtu iespējas startēt pasaules čempionātā! Pēdējā ātrumposmā paši sev sagādājām piedzīvojumus – lēnā ātrumā ieskrējām sniega valnī, apkārt nebija neviena skatītāja un sešas minūtes zaudējām, rokot automašīnu ārā no sniega. Bet labi, ka tā viss beidzās – pat pozīciju nezaudējām!,” stāsta Andis Neikšāns.

''Esam smēlušies daudzas atziņas, kuras palīdzēs turpmākajā karjeras attīstībā. Atsevišķos ātrumposmos uzrādījām pat ļoti labus laikus, kas mūs ļoti priecēja. Ir skaidrs, ka pamatīgi jāstrādā, lai iekļūtu labāko trijniekā. Ir jāspēj braukt ļoti ātri, taču stabili, kas pirmajos posmos pasaules čempionātā nav diez ko reāli,” atzīst stūrmanis Pēteris Dzirkals. „Mūsu sniegumu vērtēju atzinīgi un uzskatu, ka tas ir ļoti labs debijas reizei PWRC.”

Nākamais pasaules čempionāta autorallijā posms risināsies pēc mēneša Kiprā. Šis būs specifisks rallijs, jo pirmā diena risināsies pa asfalta, bet otrā un trešā – pa zemes seguma ceļiem. Asfalta rallijos „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” vēl nav startējusi, bet Kipras zemes ceļi ir specifiski – lēni, ar daudziem atpakaļejošiem līkumiem, akmeņiem un putekļiem.

Norvēģijas rallija rezultāti PWRC klasē:

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.P.SandellŠkoda Fabia S20003:49:43.6
2.E.BrynildsenMitsubishi Lancer Evo IX+44.1
3.M.ProkopMitsubishi Lancer Evo IX+2:56.7
4.A.AraujoMitsubishi Lancer Evo IX+3:57.0
5.A.NeikšānsMitsubishi Lancer Evo IX+10:39.9
6.J.TarabusFiat Grande Punto S2000+12:49.5
7.P.FlodinSubaru Impreza WRX STi+20:17.5
8.F.SauvanMitsubishi Lancer Evo IX+35:04.4
9.B.KollevoldMitsubishi Lancer Evo IX+44:12.8

Informāciju sagatavoja:
“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis


, 2009-02-16 11:07, pirms 15 gadiem
Kapeec esportaa nav atrodami galiigie rezultaati kopsummaa? Haltuura!
, 2009-02-16 11:23, pirms 15 gadiem
aizej nn apskaties WRC.COM ,ja jau baigi interesē
, 2009-02-16 12:26, pirms 15 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: aizej nn apskaties WRC.COM ,ja jau baigi interesē
man naacaas!
, 2009-02-16 14:27, pirms 15 gadiem
Kapec rakstot par ralliju vienmer censhas sniegt nepareizu informaciju .Gruti norakstit no citam lapam kur ta ir preciza . WRC.COM ,NEIKSANS .LV ...
, 2009-02-16 14:39, pirms 15 gadiem
Nez kā ietu Vasaraudzim? Prieks par Andi. Ar katru reizi būs labāk!!!
, 2009-02-16 16:29, pirms 15 gadiem
vf rakstīja: Nez kā ietu Vasaraudzim? Prieks par Andi. Ar katru reizi būs labāk!!!
Nekaa vinjam neiet, varu dereet ka vinsh ar savu WRC nemaz 20 netiktu, Neikšāns ir klasi augstāks braucējs, Vasariņam un vinja Skandi auto vnk daudz pikjis, lai varetu WRC iireet, bet kad iesezhas N4, tad nekads spidoshais jau vairs nav..
, 2009-02-17 13:37, pirms 15 gadiem
domaaju, ja vasarinjam buutu taatds pats rezhiims, kaa andim, tad vasarinsh gan nekur neatpaliktu, jo ir zinaams ka andis visu laiku velta autosportam treninji utt, ja vasarinsh vareetu taa atljauties dariit tad rezultaats buutu liidziigs, bet vinjam jaastraadaa un jaapelna nauda, atcereesimies to ka A+ grupaa un N4 vasarinsh ir bijis vairaakaarteejs chempis, vnk tagad vinsh brauc vairaak sava hobija peec., , vispaar LV ir vairaaki perspektiivi sportisti, kuri vareetu ruleet taa kaa andis - tikai andim ir speeciigi sponsori + talants un pierdze naak ar katru nobraukto km un vinsh ar 100% var nodoties rallijam un nedomaat, kas buus peec rallija vai nauda pietiks naakamajam.
, 2009-02-24 18:28, pirms 15 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: aizej nn apskaties WRC.COM ,ja jau baigi interesē
tad priekshkam taac esports vajadziigs, ja jau visu var taapat "aiziet citur apskatiities"???
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.