Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Eiropas rallija vicečempions Lukjaņuks turpinās startēt ERČ

Eiropas rallija vicečempions Lukjaņuks turpinās startēt ERČ
Aleksejs Lukjaņuks
Foto: Marek Pléha

Krievu rallija braucējs un 2016.gada Eiropas rallija čempionāta (ERČ) vicečempions Aleksejs Lukjaņuks oficiāli apstiprinājis, ka 2017.gada sezonā viņš turpinās startēt ERČ.

Šogad 36 gadus vecais Lukjaņuks sezonu iesāka ar startu Zviedrijas WRC rallijā, kur viņš WRC2 klasē izcīnīja 11.vietu. Sportists cerēja, ka viņam izdosies karjeru turpināt WRC čempionātā, taču otrdien sportists atzina, ka tomēr karjeru viņš turpinās ERČ. Sportists turpinās pārstāvēt H-Racing komandu, kur viņa rīcībā būs ''Ford Fiesta R5'' automašīna.

''Mēs turpināsim startēsim ERČ čempionātā, kur cīnīsimies par uzvaru,'' saka Aleksejs Lukjaņuks. ''Gada sākumā izmēģinājām spēkus WRC, taču tie plāni balstījās uz sponsoru atbalstu. Diemžēl turpmāk mums nebūs iespēja startēt WRC, taču vismaz mēs izmēģinājām spēkus WRC2 klasē. Tagad pieņēmām lēmumu turpināt startēt ERČ, kur izmaksas ir mazākas. Ņemot vērā tos dalībniekus, kuri plāno startēt, cīņa par titulu būs sīva. Ar nepacietību gaidām jauno sezonu,'' nobeidz Lukjaņuks.

Atgādināsim, ka 2016.gada sezonā par ERČ čempionu kļuva poļu braucējs Kejetans Kajetanovičs (vēl nav paziņojis savus 2017.gada plānus), aiz sevis atstājot Lukjaņuku un Ralfu Sirmaci.

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.