Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Interese par IRC ralliju joprojām kāpj - Čehijas posmu apmeklējuši ap 230 tūkstošiem skatītāju

Interese par IRC ralliju joprojām kāpj - Čehijas posmu apmeklējuši ap 230 tūkstošiem skatītāju
Foto: ircseries.com

''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāls arvien vairāk turpina piesaistīt sev vairāk līdzjutēju. Iepriekšējais IRC posms pirms divām nedēļām notika Čehijā, un šī rallija organizatori atklājuši, ka šo posmu apmeklējuši ap 230 tūkstošiem skatītāju.

Atgādināsim, ka pirms divām nedēļām ar beļģu pilota Fredija Loiksa uzvaru noslēdzās šīs sezonas IRC seriāla devītais posms, kurš no 27. līdz 29. augustam norisinājās Čehijā. Otrajā vietā palika Juho Hanninens, bet trešajā – pašmāju sportists Pavels Valušeks. Vietējo līdzjutēju lielākā cerība Jans Kopeckis, kurš šajā rallijā uzvarēja pērn, arī šoreiz brauca pretim diezgan drošai uzvarai, taču rallijs ir neprognozējams - avārijas dēļ Kopeckis bija spiests izstāties trīs ātrumposmus pirms rallija beigām.

Noteikti populārākais rallijs Austrumeiropā allaž uzņem tūkstošiem rallija fanu un kuplu dalībnieku skaitu. Asfalta segums no pilotiem pieprasa augstu braukšanas līmeni un milzu koncentrēšanos ceļam. Rallija organizatori atklājuši, ka šo posmu ''Barum Czech Rally Zlin'' apmeklējuši aptuveni 230 tūkstoši skatītāju. Pie tam naksnīgo ''Superspecial'' ātrumposmu, ar kuru Čehijas pilsētā Zlīnā vēlā vakarā tika dots starts šīs sezonas IRC devītajam posmam, klātienē esot noraudzījušies aptuveni 40 tūkstoši skatītāju, pat neskatoties uz to, ka lija lietus.

''Līdzjutēji šajā posmā allaž bija vienkārši nepārspējami. Viņu atbalsts bija lielisks,'' atzina čehu pilots Jans Kopeckis.

IRC ietvaros rallijs Čehijā norisinās kopš 2007. gada, un tas allaž pulcējis gan kuplu dalībnieku, gan līdzjutēju skaitu. Šogad dalību daudziem iecienītajam asfalta rallijam bija pieteikušas 130 ekipāžas no 25 valstīm. Vēl jāatzīmē, ka ''Barum Czech Rally Zlin'' rallijam šogad bija jubileja - rallijs šeit notika 40. reizi.

Atgādināsim, ka nākamais posms tiks aizvadīts Itālijā – Sanremo. Rallijs norisināsies no 23. līdz 25. septembrim.

IRC rallija kopvērtējums pēc deviņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S200062
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S200047
3.Freddy LOIXŠkoda Fabia S200030
4.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S200030
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S200028
6.Guy WILKSŠkoda Fabia S200027
7.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S200013
8.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S200011

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.ŠKODA140
2.PEUGEOT87
3.M-SPORT31
4.RALLIART22
5.SUBARU11

Izmantotie resursi:
www.ircseries.com


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.