Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Nitišs: "Nebūšu tikai pilots, piedalīšos arī auto attīstīšanā"

Nitišs: "Nebūšu tikai pilots, piedalīšos arī auto attīstīšanā"
Reiņa Nitiša jaunais rallijkrosa SEAT
Foto: twitter.com/ReinisNitissRX

Jau šajā nedēļas nogalē startēs FIA pasaules rallijkrosa čempionāts, kur jaunās komandas "All-inkl.com Racing" sastāvā pirmo reizi startēs 2014. gada "bronzas" ieguvējs Reinis Nitišs. Latvietis, kurš paralēli turpina studijas augstskolā, šobrīd arī saņēmis jaunu pienākumu - iesaistīties rallijkrosa auto "SEAT Ibiza" attīstīšanā.

Pēc 2014. gadā gūtās uzvaras Norvēģijas posmā un izcīnītās trešās vietas pasaules čempionāta kopvērtējumā, pērn "Olsbergs MSE Ford" komandā Nitišs aizvadīja daudz grūtāku sezonu, daudzkārt netiekot pat finālā un čempionātu pabeidzot vien septītajā vietā. Starpsezonā viņš pievienojās Renē Mīniha vācu komandai "All-inkl.com Racing", kas pa ziemu gatavoja pilnīgi jaunu "SuperCar" klases auto.

"Ja kaut kas neizdodas kā iecerēts, noteikti kaut kas jāmaina," intervijā portālam "iAuto.lv" stāsta Reinis Nitišs. "Tas man prasija daudz nervus un laika. Tagad man ir jauna komanda un pilnīgi cits, jauns sporta auto. Bija jāveic izmaiņas arī savā gatavošanās procesā, jo jaunajā komandā es nebūšu tikai sacīkšu pilots. Pirmo reizi piedalīšos jaunā auto tālākajā attīstībā. Tas prasīs no manis vairāk koncentrēties, nopietnāk iedziļināties dažādos tehniskajos risinājumos un ciešāk sadarboties ar komandas inženieriem. Tāpēc lielāku uzmanību kā iepriekš pievērsu treniņu daudzveidībai, palielinot intensitāti un izvēloties specifiku. Tādā veidā mēģinot sevi pilnveidot, paaugstināt darba spējas, kuras būs vajadzīgas gan komandas boksos, gan trasē. Tā tie mēneši aizskrēja."

Šīs nedēļas sacensībās Montelegrē, Portugālē "SuperCar" ieskaitē startēs ne vien latvieši Reinis Nitišs, Jānis Baumanis un tādi jau iepriekš šajās sacīkstēs redzēti ātri sportisti kā Peters Solbergs, Matiass Ekstrēms, Andreass Bakeruds, Timijs Hansens, Tomass Heikinens, bet arī Kens Bloks, Sebastjēns Lēbs, Niklass Gronholms un citi. Kopā tie būs 23 sportisti, no kuriem tikai seši tiks līdz finālam. Cīņā redzēsim SEAT, "Volkswagen", "Ford", "Peugeot", "Audi", "Citroen", "Mitsubishi" un "Mini" marku spēkratus.

"Pēc iesniegtajiem dalībnieku pieteikumiem var redzēt, ka jaunā sezona būs vēl smagāka par iepriekšējo," atzīst Nitišs. "Ierindā ir visi galvenie favorīti. Komandu starpā notikušas braucēju rokādes, čempionātam pievienojušie tādi profesionāļi kā Sebastjēns Lēbs un Kens Bloks. Sākumā viņiem neklāsies viegli, taču viņi ir ar lielu pieredzi un ātri spēs pielāgoties. Man liekas, ka vadošās komandas, EKS RX, "Volkwagen RX Sweden" un "Team Peugeot Hansen", ir gatavas sīvai konkurencei, tās ir ļoti nopietni gatavojušās. Grūti pateikt, cik ātri būs pārējo komandu auto. "Tumšie zirdziņi" varētu būt Kena Bloka komandas "Ford Focus" un mūsu komandas "SEAT Ibiza". Sezona būs smaga, bet interesanta. Par mūsu komandas izredzēm grūti spriest."

Paralēli braukšanai autosporta sacensībās, 20 gadus vecais Nitišs studē augstskolā, kas arī aizņem visai daudz laika, tādēļ sportista ikdiena ir ļoti noslogota un rūpīgi saplānota. Šogad tā kļuvusi vēl saspringtāka, jo klāt nākuši jauni pienākumi un uzdevumi.

"Pagaidām iet smagi," neslēpj Nitišs. "Man grafiks parasti sastādīts divas nedēļas uz priekšu. Šogad jābeidz pirmais kurss, jānokārto daudz ieskaites un kontroldarbi. Viss kārtīgi jāsaplāno. Parasti ar pasniedzējiem visu cenšos laicīgi vienoties, kad varēšu nokārtot nepieciešamos darbus vai ieskaites. Pirmo semestri nokārtoju priekšlaicīgi ar labām sekmēm. Šajā pavasarī, tuvojoties sacensību sezonai, cenšos izmantot katru brīvo brīdi, mazāk atstājot vasarai, kad būs sacensību laiks. Saprotu, ka jāmēģina tikt galā neiekrājot parādus. Reizēm bijuši brīži, kad no visa esi piekusis, taču tad sapurinos, apzinos kāpēc es to visu daru un viss atkal ir kārtībā. Šovasar mācības beigsies jūnijā. Tātad, kādu brīdi vēl būs jāiespringst, līdz varēs uzelpot."

Portugāles posma dalībnieki "SuperCar" klasē: media.rallycrossrx.com

Izmantotie resursi:
iAuto.lv auto ziņas, autosports, auto forums,...
www.worldrallycross.com has expired


, 2016-04-14 16:44, pirms 8 gadiem
Cik vispār Nitišs ir populārs tajā vidē. Vnk. ievēroju ka uz tā Fantasy spēles postera ir Bloks, Solbergs, Lēbs un Nitišs
, 2016-04-14 17:09, pirms 8 gadiem
DoOrDie rakstīja: Cik vispār Nitišs ir populārs tajā vidē. Vnk. ievēroju ka uz tā Fantasy spēles postera ir Bloks, Solbergs, Lēbs un Nitišs
Kā tad nebūs - čalis pie katras izdevības lien pie kameras.
, 2016-04-14 17:55, pirms 8 gadiem
Pareizi arī dara, sevi ir jāpolulirizē.
, 2016-04-14 19:32, pirms 8 gadiem
Pareizi,ka lien,ar latvieša vidējā,kautrīgumu augstu grūti tkt

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.