Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šī gada JWRC klases čempions Prokops noslēdz līgumu ar "Ford"

Šī gada JWRC klases čempions Prokops noslēdz līgumu ar "Ford"
Martins Prokops
Foto: www.ewrc.cz

JWRC rallija čempions un otrās vietas ieguvējs PWRC klasē Martins Prokops nākamgad ar "Ford Fiesta S2000" automašīnu brauks jaunajā SWRC klasē.

Kopš 2006.gada Prokops JWRC čempionātā startēja ar "Citroen" automašīnu, taču nākamgad čehu sportists ar "Ford Fiesta S2000" automašīnu brauks SWRC klasē. 2010.gadā Prokops brauks ''Jipocar Racing Team'' komandas sastāvā, bet 2011. gadā viņš jau būs "Ford" rūpnīcas komandā.

"Nolēmu braukt ar "Fiesta S2000" tāpēc, ka tā ir lieliski un skaisti uzbūvēta automašīna," iesāk Prokops. ""Ford" komandai ir skaidra vīzija kā palīdzēt jaunajiem pilotiem kāpt pa rallija kāpnēm."

"Esmu priecīgs, ka Prokops savā karjerā nolēma spert soli uz priekšu un pievērsties S2000 klasei," saka "M-Sport" komandas šefs Malkolms Vilsons. ''Šobrīd par "Fiesta S2000" ir liela interese un izskatās, ka nākamgad būs aizraujošs čempionāts SWRC klasē."

Papildus SWRC čempionātam, kurā, lai cīnītos par titulu ir jābrauc septiņos posmos, Martins Prokops varētu startēt arī dažos Čehijas rallija čempionāta posmos.

Šogad JWRC klasē Prokops izcīnīja pirmo vietu (tuvāko sekotāju apsteidza par četriem punktiem – aut.), bet PWRC klasē, kurā brauca arī Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, Prokops palika otrais, piekāpjoties vienīgi Armindo Araujo.

Izmantotie resursi:
autosport.com