Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kubica jau šogad varētu pāriet uz WRC klasi

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica jau šogad varētu pāriet uz WRC klasi
Roberts Kubica Somijas rallijā
Foto: kubica.pl

Bijušajam F1 pilotam Robertam Kubicam jau šogad varētu tikt dota iespēja startēt ar "Citroen" rūpnīcas komandas WRC mašīnu.

Pēc vairākām avārijām karjeras pirmajās rallija sacensībās, šosezon 28 gadus vecais Kubica ir iekrājis gana daudz pieredzes, lai cīnītos par augstākajām vietām WRC2 čempionātā, kur startē ar "Citroen DS3 RRC" automobili. Aizvadītajos četros posmos viņš savā ieskaitē guvis divas uzvaras, bet nesen Somijas rallijā ieguva otro vietu. Turklāt absolūtajā ieskaitē jau divus pasaules čempionāta posmus pēc kārtas Kubica finišējis punktos.

"Šobrīd viņš cīnās par WRC2 titulu un tas viņam pašlaik ir svarīgākais," runājot par iespējām redzēt Kubicu pie "Citroen DS3 WRC" automašīnas stūres, stāsta "Citroen" rūpnīcas komandas boss Īvs Matons. "Taču, ja viņš to izcīnīs vēl pirms sezonas beigām, tad kāpēc gan nē?"

WRC2 kopvērtējumā Kubica pašlaik ieņem trešo vietu un jau šobrīd viņš ir viens no konkurentiem uz vietu "Citroen" rūpnīcas komandas sastāvā uz 2014. gada WRC sezonu.

"Tāpat viņš atrodas nepavisam ne garajā sarakstā ar pilotiem, kas varētu braukt mūsu komandā nākamgad," stāsta Mutons. "Par braucēju sastāvu nākamajam gadam sākšu domāt pēc Vācijas rallija. Tomēr, ja Roberts turpinās rādīt tādu sniegumu kā pēdējos divos vai trīs rallijos, turklāt turpinās tādā pašā tempā augt, tad tas būtu tikai normāli, ja mēs dotu viņam WRC mašīnu vismaz uz dažiem rallijiem, ja ne visu sezonu."

Pats Kubica pagaidām par nākotni nevēlas gari runāt, vien piebilst: "Ja es izlemšu palikt rallijā, tad noteikti apsvēršu iespēju startēt ar WRC auto."

Tikmēr šī gada Austrālijas rallijā "Citroen" komandas sastāvā atkal notiks izmaiņas, jo Daniju Sordo uz vienu sacīksti nomainīs Kriss Mīke, kurš sevi labi pierādīja nesen notikušajā Somijas posmā, kad aizvietoja Halidu Al Kasīmī.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Wikipedia