Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins: ''Tik ekstremālos laikapstākļos, kādi bija Sarmas rallijā, vēl nebiju braucis''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Grjazins: ''Tik ekstremālos laikapstākļos, kādi bija Sarmas rallijā, vēl nebiju braucis''
Grjazins Sarmas rallijā
Foto: No sportista privātā arhīva

Latviešu SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins pirms debijas pasaules rallija čempionātā atklāja, ka tik ekstremālos laikapstākļos, kādi bija Sarmas rallijā, viņš vēl nebija braucis.

Jau ziņojām, ka Sarmas rallijā uzvaru svinēja Petera Solberga dēls Olivers Solbergs. Pēc četriem posmiem pārliecinošs līderis bija Grjazins, taču piektajā posmā Grjazins iebrauca kupenā, pēc kā sportists bija spiests apstāties, lai no radiatora iztīrītu sniegu. Šī neveiksme viņu kopvērtējumā atsvieda uz astoto vietu.

Pēc finiša sportists atzina, ka šie bija lieliski treniņapstākļi. Jāatzīmē, ka sportisti šajā rallijā varēja izbaudīt braukšanu pa sniegu, ledu, granti, špūrēm, kā arī ik pa laikam piedzīvot akvaplanēšanu, jo atkusnis trasi strauji kausēja.

''Ekstremālie apstākļi Sarmas rallijā deva mums iespēju braukt tādā situācijā, kādā līdz šim mums nebija nācies braukt ne testos, ne citos rallijos. Tas mums sagādāja problēmas, kuras nācās risināt rallija laikā. Tagad mums jāatrod risinājums, kas ļautu braukt ātrāk tieši tādos apstākļos,'' stāsta Nikolajs Grjazins.

''Taču ar šo ralliju palikām apmierināti. Ja mūs Zviedrijā sagaidīs tādi paši apstākļi, tad iegūtā pieredze mums nāks par labu. Par to mums jāpasakās Sarmas rallijam. Jā, žēl, ka neizdevās iepriecināt skatītājus ar uzvaru Sarmas rallijā, taču priecē, ka mēs uzvarējām lielāko daļu ātrumposmu (6 no 8 ātrākais bija Grjazins),'' nobeidz sportists, kurš izcīnīja trešo vietu.

Grjazins WRC2 testos: