Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Gronholms startēs Zviedrijas WRC rallijā

Gronholms startēs Zviedrijas WRC rallijā
Markus Gronholms
Foto: www.ewrc.cz

Divkārtējais WRC rallija uzvarētājs Markus Gronholms paziņojis, ka startēs nākamā gada WRC rallija pirmajā posmā – Zviedrijas rallijā.

Somu sportists, kurš aktīvās rallija gaitas pabeidza 2007.gadā, Zviedrijas rallijā brauks ar ''Ford Focus RS WRC'' automašīnu un pārstāvēs ''Therminator'' komandu. Komandas otrais pilots būs viņa tautietis Matias Tērmans. Gronholma stūrmanis kā ierasts būs Timo Rautiainens.

"Zviedrijas rallijs vienmēr ir bijis viens no maniem mīļākajiem rallijem," iesāk Gronholms. "Pēc aiziešanas no WRC rallija zināju, ka vēl vismaz vienu reizi gribu nobraukt leģendāro "Sagen" ātrumposmu. Un tagad man būs tāda iespēja un esmu saviļņots. Mans mērķis šajā rallijā būs cīņa par uzvaru, taču jāatceras, ka šobrīd braukšana rallijā vairs nav mana ikdiena, kā tas ir vadošajiem WRC pilotiem. Taču, iespējams, veicot testus, atgūšu braukšanas garšu."

Gronholms Zviedrijas ralliju ir uzvarējis piecas (!) reizes. Jāatgādina, ka Gronholms šogad piedalījās arī Portugāles WRC rallijā, kur astotajā posmā somu sportists izstājās. Līdz avārijas brīdim viņš kopvērtējumā bija ceturtajā vietā. Matias Tērmans sezonas pēdējā posmā, Velsas rallijā, startējot ar "Mitsubishi Lancer Evo X", izcīnīja 18.vietu absolūtajā kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
autosport.com

Vai Gronholms Zviedrijā cīnīsies par uzvaru?

  • 45

  • 5



Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.