Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs - četrkārtējs Korsikas rallija uzvarētājs

Lēbs - četrkārtējs Korsikas rallija uzvarētājs
Sebastiens Lēbs
Foto: AFP

Par četrkārtējo Korsikas rallija uzvarētāju šodien kļuva "Citroen" komandas pilots Sebastiens Lēbs, kurš par trīs minūtēm un 24 sekundēm apsteidza "Ford" komandas pilotu Miko Hirvonenu, kurš otro vietu izcīnīja pateicoties Fransuā Duvālam un Jari Mati Latvalam.

Pēc otrās dienas līderis bija Lēbs, kurš par 52 sekundēm apsteidza Hirvonenu, bet par 56 Duvālu. Šodien pilotiem bija jāaizvada tikai četri posmi, taču tajos notika daudz un interesantu pavērsienu.

Dienas pirmajā posmā bija jāveic 31 kilometrs, taču šajā posmā Hirvonens ar pārsistu riteni Lēbam zaudēja divas minūtes un 34 sekundes, kas viņu ierindoja 36. vietā posmā, bet kopvērtējumā no otrās vietas atsvieda uz piekto. "Ceļa vidū bija liela bedre, kura nebija atzīmēta manā stenogrammā," pēc ātrumposma teica Hirvonens.

Nākamajā posmā ātrākais bija Lēbs, kurš tādejādi savu pārsvaru pār Duvālu palielināja līdz minūtei un 24 sekundēm. 15. posmā ātrāko laiku uzrādīja uzreiz divi sportisti – gan Lēbs, gan Latvala finiša līniju šķērsoja pēc 19 minūtēm un 22 sekundēm. Lai arī Hirvonens pirms pēdējiem diviem posmiem atzina, ka vēlas finišēt ceturtajā vietā un ļaut gan Duvālam, gan Latvalam kāpt uz goda pjedestāla, savādākās domās bija komandas šefs Malkolms Vilsons: "Ja lietas turpināsies tādā pašā garā, tad mēs darīsim tā, lai Hirvonens beigās izcīna otro vietu."

Tā arī notika, un gan Duvāls, gan Latvala saņēma sodus. Duvālam par pāragru ierašanos uz pēdējo dopu piešķīra divu minūšu sodu, bet Latvalam par to, ka viņš ierādās ar deviņu minūšu nokavēšanos, piesprieda pusotras minūtes sodu, kas abus sportistus attiecīgi atmeta uz trešo un ceturto vietu.

Līdz ar to kārtējos 10 punktus izcīnīja Lēbs, kura pārsvars tagad pār Hirvonenu ir 14 punkti. Trešajā vietā ar 59 punktiem ir Dani Sordo.

Korsikas rallija rezultāti:

VietaPilotsLaiks
1. S.Lēbs 3:42:58.0
2. M.Hirvonens +3:24.7
3. F.Duvāls +3:31.6
4. J.M.Latvala +3:37.5
5. P.Solbergs +5:35.4
6. K.Atkinsons +6:10.4
7. U.Āva +7:25.2
8. M.Vilsons+9:02.2

Kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1.S.Lēbs 106
2.M.Hirvonens92
3.D.Sordo59
4.K.Atkinsons45
5.J.M.Latvala42
6.P.Solbergs40

Kopvērtējums ražotāju ieskaitē

VietaKomandaPunkti
1.Citroen169
2.Ford146
3.Subaru 87
4.Stobart62

Izmantotie resursi:
wrc.com

  +4 [+] [-]

, 2008-10-12 16:26, pirms 16 gadiem
skiet ka cempis zinams

  +1 [+] [-]

, 2008-10-12 16:30, pirms 16 gadiem
Lēbs rallijā ir tik pat izcils,cik kādreiz Šumis bij f1.

  -3 [+] [-]

, 2008-10-12 16:34, pirms 16 gadiem
marchello08 rakstīja: Lēbs rallijā ir tik pat izcils,cik kādreiz Šumis bij f1.
Tikai atšķirībā no Šumja viņam tiešām godīgā cīņā nāk šie tituli!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-12 16:35, pirms 16 gadiem
marchello08 rakstīja: Lēbs rallijā ir tik pat izcils,cik kādreiz Šumis bij f1.
Loebs uzvar bez komandas biedru palidzibas, bet cik reizs Sumi prieksa palaida Irvains un Baricello?

  +2 [+] [-]

, 2008-10-12 16:39, pirms 16 gadiem
Ford`s "No team orders" was the best joke of this rally

     [+] [-]

, 2008-10-12 18:28, pirms 16 gadiem
Kkāds cirks ar tiem Ford Būtu vismaz kkādu šovu uztaisījuši. Piemēram Duvāls apstājās, pagaida Latvalu, abi izkāpj laukā ujn kamēr stūrmaņi kalkulē cik sekundes jāstāv, tikmēr abi izspēlē kādu black-jack partiju. Bet nē - uztiasa tik neinteresnti ar tiem sodiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-12 19:18, pirms 16 gadiem
6"5

  -2 [+] [-]

, 2008-10-12 20:27, pirms 16 gadiem
Par antišūmaheristu kļuvu uzreiz pēc viņa pirmā titula, ko viņš izcīnīja izgrūzdams no trases Hilu. Joprojām uzskatu, ka Senna vai Prosts izcīnītu vairāk titulu, ja viņiem dotu Miškas siltumnīcas apstākļus.
Līdzīgās domās biju arī par Lēbu, bet jūtu, ka man nav taisnība. Izskatās, ka Lēbs tiešām ir labākais!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-12 22:45, pirms 16 gadiem
[quote kazjuks]
Par antišūmaheristu kļuvu uzreiz pēc viņa pirmā titula, ko viņš izcīnīja izgrūzdams no trases Hilu. Joprojām uzskatu, ka Senna vai Prosts izcīnītu vairāk titulu, ja viņiem dotu Miškas siltumnīcas apstākļus.
Līdzīgās domās biju arī par Lēbu, bet jūtu, ka man nav taisnība. Izskatās, ka Lēbs tiešām ir labākais!!!

Taa laikam bija vieniigaa gonka F1 ko tajaa sezonaa redzeeji, jo citaadi saprastu, ka tajaa sezonaa labaakais bija Shumis, jo ja dabuu 3 gonku diskaabeli sezonaa uzvareet nepelniiti nevar

Par Lēbu - shobriid viennoziimiigi labaakais.

     [+] [-]

, 2008-10-13 09:08, pirms 16 gadiem
man jau lēbs nepatiik!bet lai vai kaa viņš ir labaakais rallijaa!rallijaa vismaz nav,kaa f1-neviens nelobee kaadu konkreetu komandu!visi saprot kuru cerams!?

     [+] [-]

, 2008-10-13 10:09, pirms 16 gadiem
marchello08 rakstīja: Lēbs rallijā ir tik pat izcils,cik kādreiz Šumis bij f1.
Par to izcilību nepiekrītu, cik Leobam ir reālu konkurentu? Cik ražotāji ir? Kur tas laiks, kad brauca Oriols, Sainz, Makkinens, Kankunens, Panizzi, Makrejs. Arī ražotāji bija vairāk, katrā posmā par uzvaru cīnījās kā minimums 5-6 braucēji līdz pat pēdējaii dienai, par titulu tāpat kā minimums 3-4...Leobs tādā konkurencē nav braucis, subaru nekonkurē jo vel neiebraukta mašīna! Izcilību neredzu, vienīgais ko apbrīnoju-ka citroen rallija mašīna tik izturīga...ja tadas butu ielas citroen ! Ja leobam butu jabrauc tada konkuencē, tad būtu ari kļūdas un pārējais, vinam nenākās braukt uz 100% atdevi!!!

Šumaher...neatceros kad viņš ir braucis ar lēnāku vai sliktāku mašīnu kā citiem...

Vienīgais motosporta un autosportā šobrīd nepārspējamais ir Rossi, kuram neskatoties uz sliktāku tehniku izdodās gūt panākumus, lūk tas gan ir pasaules brīnums!

     [+] [-]

, 2008-10-13 10:16, pirms 16 gadiem
oscars rakstīja: Nu cik?? ..paskai cik??? nu tak vioenreiz paskaitiet un paskaiet CIK reizes nabaga irvains un Barikello palaida shuu,maheru garaam??? shaubos ka vairak par vienas rokas pirkstiem saskaitiisiet.. ja domajat taas rezies kad shuumahers bija atraaks un bez ciinjas tika garam komandas biedram tad tas labak gan neskaitat... tobriid komandas strateegjija palaist garam kadu no pilotiem bija taljauta (team orders).. skaidrs ka briidi kad kads no komandas biedriem blokjee (nreljauj brayukt pietiekami aatri0 pasha komnadas biedram, tad ir tikai logjiski ka tas tiek palaists garam...

cilveki var atcereeties tikai suuda Austriju un un varbuut vel kadu posmi kur Shuumahers bija lenaks un tik unta uzvareeja.. Bet aizmirst visas taas desmitiem neskaitamaas reizes kad vinjhs bija par sekundi un vairak aplii atraks paar JEBKURU savu komnads biedru - par citiem nemaz nerunaajot...

p.s. ai labi - miers ar jums...
Nu izskatās ka no f1 maz Tu ko zini-komandu pavēles...nav f1 nekad bijušas atļautas, tas ka fia piever acis uz ferrari izsdarībām sen zināms. Tā ir vieniga komanda f1 komandu vidu kurai bez tv translācijām f1 boss un fia atseviski piķo 150 ļimonus, lai tie neaizietu itkā...būtu jaunajam komandām labāk to devuši. Cik reizes nesodija šumaheru par parkaptiem noteikumiem, kur citiem deva nekavējoties sodus... gan 1995.gadā, gan 94.g. šumaheru komandas biedrs laida garām vairākārt, 96.g. bija pavēle irvainam izsist hillu vairakart, neizdevās, bremzēt un laist šumaheru, vismaz 5 reizes palaida garām, irvains pierādīja, ka var jebkurš ar ferrari uzvarēt, gadā kad šumahers lazua kajas, soms mika salo jau driz vien gaja par uzvaru, bet nacas irvainu palaist. Ferrari praktiski vienmer ir bijusi 2-3 sekundes ātrāka mašīna, neatceros kam vel ta bijis.... Irvains ik sezonu palaida garam, warmup laika (kad tads vel bij) treninjos vins mekleja regulejumus Šumaheram un ari Baričello todarija! Ja kopā rēķinam cik uzvaras komandasbiedri atdevuši šumaheram sanāk nedaudz vairāk par pusi, tatad secinājums.... Tas pats tagad ir maklaren komandā, kovolainens ir ātrs bet visu uzsvaru liek uz vienu tatad otrs nesanem tik lielu atbalstu,tatad ari netik labu stratēģiju! Tā ka f1 vispār i viens liels cirks!

     [+] [-]

, 2008-10-13 13:27, pirms 16 gadiem
driftime varbuut tev vajag patiit atpakaļ 2003 gada sezonu un apskatiities kaadaa konkurencee brauca Loebs un kuru vietu viņš kopveerteejumaa izciiniija.

     [+] [-]

, 2008-10-13 14:30, pirms 16 gadiem
Varbūt vienkārši vajadzētu paklausīties, ko par Loeb teikuši citi piloti ... tas pats Gronholms, pēc katra dopa, kad viņam prasīja, kāpēc zaudēja Loebam atbilde vienmēr bija faktiski viena un tā pati -braucu uz 100% ... ātrāk nevaru, jo būtu bīstami ... un bieži arī tāpēc viņš un Solbergs, kad vēl subars konkurēja, ar izstājās, jo nevarēja vnk turēt Loeba tempam līdzi un nevis, piemēram, mašīnu tehnisko iespēju dēļ ...

     [+] [-]

, 2008-10-13 14:55, pirms 16 gadiem
Kashs rakstīja: Varbūt vienkārši vajadzētu paklausīties, ko par Loeb teikuši citi piloti ... tas pats Gronholms, pēc katra dopa, kad viņam prasīja, kāpēc zaudēja Loebam atbilde vienmēr bija faktiski viena un tā pati -braucu uz 100% ... ātrāk nevaru, jo būtu bīstami ... un bieži arī tāpēc viņš un Solbergs, kad vēl subars konkurēja, ar izstājās, jo nevarēja vnk turēt Loeba tempam līdzi un nevis, piemēram, mašīnu tehnisko iespēju dēļ ...
Zin pārsvarā Solbergam subaru juka nost pedejos gados, jo kad visi jau brauca ar jaunajām mašīnām subaru tikai ar uzlabotu iepriekšējā gada modeli! Taču noliegt, ka tāda konkurence kā agrāk nav, līdz ar to intrigas, brauceji jau nav vainīgi, tur jvaino fia, kas izdarija visu, lai jauniem ražotajiem negribetos ienākt. Jabrinās, ka suzuki vēl spītīgi mēīna iekarot wrc

     [+] [-]

, 2008-10-27 13:00, pirms 16 gadiem
Ja vēl pieskaita, ka Šumis savu pirmo titulu ieguva no trases rupji izsitot Deimonu Hilu un to pašu gribēja izdarīt Žaku Villinēvu, bet tā īsti nesanāca! Tad Lēbu varētū pielīdzināt eņģelim!

Nu gan DRIFTIME ir īsa atmiņa - Šūmis ar sūdīgāku mašīnu, kā konkurentiem brauca Jordan, tad kādu laiku Benetton un arī 1996.gadā, kad pārgāja no Benetton un Ferrar. Pat atceros, ka tās sezonas sākumā Ferrari mašīnām vēl bija nolaisti formulu degungali, kad atnāca Šūmis uzreiz priekšā pieskrūvēja diezgan patizla skata pacelto priekšu. 1996.gadā čempī uzvarēja Hils tīri uz labākas mašīnas rēķina, bet Šumka bija tikai trešais aiz Vilinēva!!!
Tāda lūk tā vēsture, ja tā nebija - pierādi pretējo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja