Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Artis Baumanis līderis pēc Beļģijas RX posma pirmās kvalifikācijas kārtas

Artis Baumanis līderis pēc Beļģijas RX posma pirmās kvalifikācijas kārtas
Artis Baumanis
Foto: No sportista personīgā arhīva

Piektdien Beļģijas pilsētā Metē startēja kārtējais Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms. Pēc pirmās kvalifikācijas kārtas Super 1600 klasē līderis ir Artis Baumanis, kamēr debitants Juris Spīķis ieņem augsto astoto vietu.

Pēc izlozes noskaidrojās, ka Pasaules RX Supercar klasē pirmās kvalifikācijas kārtas otrajā iebraucienā startēs vietējais beļģu braucējs, Jānis Baumanis, kā arī visi trīs ''Audi'' rūpnīcas komandas braucēji (Matiass Ekstroms, Reinis Nitišs un Topi Heikinens). Tikmēr Super 1600 klasē 1.kvalifikācijas kārtā sestajā iebraucienā savā starpā bija jātiekas Artim Baumanim un Jurim Spīķim.

Pasaules RX Supercar treniņos ātrākais bija Peters Solbergs, kuram tikai 0,055 sekundes zaudēja Matiass Ekstroms. 12.vietā finišēja Jānis Baumanis, bet Reinis Nitišs palika 14.vietā.

Tikmēr Super 1600 klases braucējiem pēc treniņiem bija jāaizvada pirmā kvalifikācijas kārta. Savā braucienā Artis Baumanis bija ātrākais, bet Spīķis palika trešais. Pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā Artim pirmā vieta, bet Spīķim astotais ātrākais rezultāts. Pavisam kopā uz starta izgāja 26 braucēji.

"Kā pēc rezultātiem redzam, Artim veiksmīga kvalifikācija. Kaut kas startā samisējās, tāpēc veiksmīgi, ka izdevās aizķerties vismaz otrajā vietā aiz labi startējušā Smetanas. Pēc apļa Smetanas astē iedevām komandu mēģināt vēlāk bremzēt apdzīt, ko Artis izpildīja tik filigrāni, ka spotertornī dažs labs pat aplaudēja mums. Artis malacis, ļoti labi! Labs stimuls jaunākajam brālim Jānim! Un īstenībā es gribu atzīmēt, ka Spīķa rezultāts priekš pirmā brauciena ir ļoti labs, malacis. Būs bariņā vēl viens spēcīgs latvietis," portālā autocross.lv saka Andris Baumanis.

Super 1600 klases rezultāti pēc pirmās kārtas:
1. Artis BAUMANIS 50
2. Krisztián SZABÓ 45
3. Ondrej SMETANA 42
4. Kasparas NAVICKAS 40
5. Ulrik LINNEMANN 39
6. Timur SHIGABOUTDINOV 38
7. Jussi-Petteri LEPPIHALME 37
8. Juris SPĪĶIS 36
9. Josef ŠUSTA 35
10. Jimmy TERPEREAU 34


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.