Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

2025. gada WRC kalendāru papildina Kanāriju salu asfalta rallijs

Juris Grīns
Juris Grīns

2025. gada WRC kalendāru papildina Kanāriju salu asfalta rallijs
Foto: Honza Fronek

Nākamā gada pasaules rallija čempionāta kalendāru papildinājis asfalta posms Kanāriju salās, tika oficiāli paziņots pirmdien.

Sacensību rīkotāji noslēguši līgumu ar "WRC Promoter" par rallija organizēšanu nākamos divus gadus.

Sacensības nākamgad notiks Grankanārijas salā, bet 2026. gadā, kad šis rallijs svinēs jau 50. jubileju, risināsies jau uz vairākām salām.

"Rally Islas Canarias" notiek kopš 1977. gada. Pirmo reizi Eiropas čempionāta kalendārā rallijs nonāca 1982. gadā un palika tur līdz pat 2004. gadam. Kopš 2013. gadā tas atkal iekļauts kalendārā. Pēdējā desmitgadē visvairāk uzvaras guvis Aleksejs Lukjaņuks, kurš šeit triumfējis trīs reizes. Pērn uzvaru izcīnīja Žoans Bonato.

Arī šogad sacensības tiks aizvadītas kā Eiropas čempionāta posms un norisināsies maija sākumā. Šis ir viens no vairākiem posmiem, kas iekļauts WRC kalendārā no ERC. Līdzīgi šogad pasaules čempionātam pievienotas Latvija un Polija, iepriekš arī Igaunija.

Kā ziņots, nākamgad WRC kalendārā varētu nonākt arī Saūda Arābija, Īrija un Paragvaja.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-03-12 09:17, pirms 2 mēnešiem
varēja papildināt ar Latvijas pavasara grants ralliju lai džeki iet meklēt traktoru kas izvelk