Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Notikumiem bagātajā Zviedrijas rallijā vadībā WRC čempions Ožjē

Juris Grīns
Juris Grīns

Notikumiem bagātajā Zviedrijas rallijā vadībā WRC čempions Ožjē
Sebastjēns Ožjē
Foto: wrc.com

Pasaules rallija čempions Sebastjēns Ožjē no "Volkswagen" komandas, par spīti vairākām kļūdām, visai pārliecinoši nostabilizējies Zviedrijas posma vadībā, kamēr ne vienam vien viņa konkurentam jau sacensību pirmajā dienā radās dažāda veida problēmas.

Piektdien notika seši no sākotnēji plānotajiem deviņiem WRC sezonas otrā posma "dopiem", jo sniega trūkuma dēļ sacensības ir saīsinātas. Tomēr spraigu notikumu un izmaiņu kopvērtējuma tabulā netrūka un, šķiet, tikai Ožjē spēja nemainīgi noturēt savu pozīciju, lai gan arī viņam gadījās dažas nelielas ķibeles.

Ožjē bija vadībā no pirmā līdz pēdējam dienas ātrumposmam, lai gan rīta pusē kādā dziļākā peļķē pamanījās nolauzt priekšējo bamperi, bet pēcpusdienā arī pieļāva kļūdu, zaudējot laiku. Neskatoties uz to, viņš ir nepilnu pusminūti priekšā tuvākajiem sekotājiem Heidenam Padonam ("Hyundai") un Madss Ostbergs ("M-Sport Ford").

Vēl pēc priekšpusdienas ātrumposmiem otro vietu ieņēma Andreass Mikelsens ("Volkswagen"), bet trešais bija Kriss Mīke ("Abu Dhabi Citroen"). Spēcīga snigšana pārsteidza ekipāžas pēcpusdienā, kad Mikelsens kādā no ātrumposmiem izbrauca no trases, zaudējot laikus, bet Mīke trāpīja pa akmeni, ko nevarēja saskatīt, un izstājās. Mikelsens dienas beigās ir sestajā vietā, priekšā palaižot ne vien Padonu un Ostbergu, bet arī Otu Tanaku ("Dmack Ford") un Daniju Sordo ("Hyundai").

Tālu atpalicis Tjerī Noivils ("Hyundai"), kuru jau rīta pusē piemeklēja transmisijas problēmas. Arī Jari-Mati Latvala ("Volkswagen") ne tuvu nav pirmajam desmitniekam - viņu rīta pusē piemeklēja pusass defekts.

WRC2 ieskaitē pārliecinošā vadībā Elfins Evanss ar "Ford Fiesta R5", kurš uzvarēja jau Montekarlo rallijā.

Sestdien un svētdien sacensības tiks turpinātas.

Zviedrijas rallija rezultāti pēc 1. dienas

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC1:03:10.6
2.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+26.9
3.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+33.7
4.Ott TänakFord Fiesta RS WRC+34.8
5.Dani SordoHyundai i20 WRC ’16+38.2
6.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+42.0
7.Henning SolbergFord Fiesta RS WRC+1:36.9
8.Craig BreenCitroën DS3 WRC+1:38.8
9.Eric CamilliFord Fiesta RS WRC+2:43.5
10.Lorenzo BertelliFord Fiesta RS WRC+3:08.6

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...