Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kubica neskarts pēc smagas avārijas Polijā (+video)

Kubica neskarts pēc smagas avārijas Polijā (+video)
Kubicas auto pēc avārijas

Bijušais F1 pilots Roberts Kubica testu laikā Polijā otrdien piedzīvoja smagu avāriju, par laimi negūstot savainojumus.

Gatavojoties šīs nedēļas nogalē gaidāmajam Eiropas čempionāta posmam "Rajd Polski", Kubicas pilotētais "Citroen DS3 RRC" automobilis neveiksmīgi piezemējās pēc viena no tramplīniem, kā rezultātā auto nolidoja no ceļa un apmeta vairākus straujus kūleņus.

Ne Kubica, ne viņa stūrmanis Macjeks Barans negadījumā nav cietuši, taču automobilis ir pamatīgi bojāts. Komanda cer, ka mašīnu izdosies salabot līdz sacensību startam.

"Polijas rallijs man ir kaut kas jauns, lai gan nāku no šīs valsts," skaidro Kubica. "Cilvēki domā, ka mēs brauksim pa pazīstamām vietām, taču patiesībā es iepriekš pat nebiju bijis šajā reģionā un neko nezinu par šiem ātrumposmiem. Tāpat kā visi citi ralliji, arī šis man būs jaunums. Ātruma ziņā šie ceļi man atgādina Somiju, taču trases segums un līkumi ir savādāki."

Polijas rallijs ir viens no vecākajiem pasaulē un šogad notiks jau 70. reizi. Jubilejas sacensībās piedalīsies 86 ekipāžas, pārstāvot 18 dažādas valstis.

Latviešu autosportisti "Rajd Polski" nestartēs, taču ierindā būs lietuvieši un igauņi. Lietuvu šajā rallijā pārstāvēs Dominiks Butvils, Vitauts Šveds un Martins Samuitis, kuri visi startēs ar "Mitsubishi Lancer EVO X R4" automobiļiem. Tāpat uz starta izies lietuviešu pilote Joana Survilaine ar "Mitsubishi Lancer EVO IX". Startēs arī igaunis Martins Kangurs ar "Ford Fiesta R5".

Ar S2000 klases mašīnām Polijas rallijā startēs čempionāta līderis Jans Kopeckis ("Skoda"), Kreigs Brīns ("Peugeot"), Braiens Bufjē ("Peugeot") un pazīstamais Dakaras rallists Kšištofs Holovčiks ("Ford"), kā arī Jagizs Avci ("Ford"), Žeremī Ansjāns ("Peugeot"), Antoņins Tlustaks ("Skoda"), Maciejs Rzežniks ("Peugeot"), Tomašs Kučars ("Peugeot"), Gržegors Gržibs ("Ford"), Maciejs Oleksovičs ("Ford"), Zbigņevs Staņiševskis ("Ford"), kā arī krievs Vasīlijs Grjazins ar Latvijas komandas SRT sagatavoto "Ford" automašīnu. RRC klases auto būs Robertam Kubicam ("Citroen") un Mihalam Solovovam ("Ford"), bet ar R5 mašīnām startēs poļu rallija zvaigzne Kajetans Kajetanovičs ("Ford"), Mihals Košcjužko ("Ford"), Jourdans Serderidis ("Ford") un jau pieminētais igaunis Martins Kangurs ("Ford").

Polijas rallijs sāksies 13. septembrī ar treniņbraucieniem un kvalifikāciju, bet 14. un 15. septembrī risināsies sacensības, kurās būs jāveic 13 ātrumposmi.

Kubicas avārija testu laikā Polijā:


, 2013-09-11 09:36, pirms 11 gadiem
es nesaprotu, viņam vēl nepietiek?
tas vari arī drīz beigties
, 2013-09-11 09:50, pirms 11 gadiem
govis šokā...
, 2013-09-11 09:52, pirms 11 gadiem
murziks rakstīja: govis šokā...
..dabūja pat pabēgt mala!
, 2013-09-11 10:29, pirms 11 gadiem
tagad neatdos pienu trīs dienas viena pat pateica MŪ!!!!!
, 2013-09-11 10:37, pirms 11 gadiem
man vienmēr ir likušies smieklīgi skatītāji, kuri pēc avārijas saskrien pie sasistās mašīnas un baigi nopietnām sejām pētījuši to. bet paskat, govis arī tā dara!
, 2013-09-11 11:22, pirms 11 gadiem
Latvieši nevar savu Kurzemes ralli novinnēt,kur nu vēl pa poļiem brauks.
, 2013-09-11 12:22, pirms 11 gadiem
Vai Kubicam nevajadzētu padomāt par kādu mierīgāku sporta veidu.
, 2013-09-11 12:45, pirms 11 gadiem
Kubicam baigi veicas,ka no šādām avārijām neskarts tiek cauri...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Seska ekipāžai neveiksmīga Kanāriju salu rallija pirmā pilnā diena

LETA. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien aizvadīja neveiksmīgu Eiropas rallija čempionāta (ERC) Kanāriju salu rallija pirmo pilno dienu.
Foto: FIA ERC

Seska ekipāža Kanāriju salu rallija pirmo ātrumposmu pabeidz 11. vietā

Eiropas rallija čempionāta otrais posms Kanāriju salās startēja ceturtdienas vakarā ar superspeciālo ātrumposmu, bet Mārtiņš Sesks un Renārs Francis ierindojās 11. vietā.
Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying

Sesks/Francis Kanāriju salu ERC ralliju sāk ar 26. vietu kvalifikācijā

Eiropas rallija čempionāta otrais posms Kanāriju salās startējis ar kvalifikācijas ātrumposmu, kurā Mārtiņš Sesks un Renārs Francis ierindojās 26. pozīcijā, bet ātrākā bija franču pilota Joana Bonato ekipāža.