Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda uzvar Madonā

Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda uzvar Madonā
Andis Neikšāns/Māris Jēkabsons
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns ar Māri Jēkabsonu aizvadītajā nedēļas nogalē "Rally Madona 2012" svinēja dubultuzvaru - gan individuālajā ieskaitē N4 klasē, gan komandu vērtējumā. A.Neikšāna/M.Jēkabsona ekipāžas rezultāts nodrošināja viņiem otro vietu rallija absolūtajā vērtējumā.

Šoreiz pēc vairāku gadu pārtraukuma Andis Neikšāns rallijā startēja ar savu bijušo stūrmani Māri Jēkabsonu, kurš piekrita īslaicīgi aizstāt pastāvīgo stūrmani Pēteri Dzirkalu.Pēteris Madonas rallijā nevarēja piedalīties personisku apstākļu dēļ.

"Kopš tiem laikiem, kad abi kopā braucām ar Lada, automašīnas ir kļuvušas ievērojami ātrākas. Taču rezultāts pierāda, ka tas nav šķērslis un abi spējam labi saprasties. Gribu pateikties Mārim, ka viņš spēja atrast laiku, lai mums palīdzētu," par sadarbību ar stūrmani stāsta Andis Neikšāns.

Andis Neikšāns ar Māri Jēkabsonu jau no pirmā ātrumposma izvirzījās N4 klases vadībā, un ar katru nākamo ātrumposmu pārsvaru palielināja, izcīnot sešas ātrumposmu uzvaras N4 klases ieskaitē pēc kārtas.

"Ralliju uzsākām labā ritmā un centāmies to noturēt līdz beigām, tempu regulējot atkarībā no konkurentu rezultātiem. Labi vien bija, ka rallija sākumā bijām uzkrājuši pietiekami lielu pārsvaru, jo pēdējos ātrumposmus veicām ar vienu bojātu amortizatoru, kas pēc sajūtām un automašīnas stabilitātes līdzinājās braukšanai ar tukšu riepu," iespaidos dalās Andis Neikšāns.

"Rally Madona 2012" finišu Andis Neikšāns ar Māri Jēkabsonu sasniedza otrie rallija kopvērtējumā un kā N4 klases uzvarētāji. Rallija komandu vērtējumā Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai uzvarēt palīdzēja Mārtiņa Sviļa un Aivja Aizsilnieka ekipāžas nopelnītie punkti.

Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda izsaka visdziļāko līdzjūtību Liepājas rallija komandas stūrmaņa Igora Bartaščenoka tuviniekiem sakarā ar sportista bojāeju Madonas rallijā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas preses sekretārs
Ģirts Avotiņš


Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.