Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Hyundai" komanda ar WRC pilotu Sordo startēs Paikspīkas sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Hyundai" komanda ar WRC pilotu Sordo startēs Paikspīkas sacīkstēs
Foto: Hyundai Motorsport

"Hyundai" rūpnīca apstiprinājusi dalību šī gada Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās ar četrām jaunām mašīnām, vienu no kurām pilotēs WRC veterāns Danijs Sordo.

Pašlaik vēl netiek atklāts, ar kāda modeļa auto "Hyundai" piedalīsies ASV štatā Kolorādo notiekošajās leģendārajās sacīkstēs. Zināms, ka tehniski par tām rūpēsies "Bryan Herta Autosport", kas "Hyundai" rūpnīcas komandu pārstāv arī Ziemeļamerikas salonmašīnu sacensībās.

Šobrīd zināmi trīs no četriem pilotiem. Viens no viņiem būs pasaules rallija čempionāta vecmeistars, spāņu pilots Danijs Sordo, kurš pieteikts ar mērķi iegūt šim projektam starptautisku popularitāti. Vienu no mašīnām pilotēs 11 reizes savā klasē Paikspīkā uzvarējušais Pols Dalenbahs, vēl vienu - četrkārtējais savas klases uzvarētājs Robins Šute.

Pirmo reizi "Hyundai" startēja Paikspīkā 1992. gadā, bet 2012. gadā ar "Genesis Coupe" un Rīsu Millenu pie stūres izdevās uzvarēt absolūtajā ieskaitē.

Uzvarētājs 2023. gada sacensībās bija topošais "Hyundai" pilots Robins Šute ar "Unlimited" klases "Wolf TSC-FS", finišējot 7.6 sekundes aiz absolūtās ieskaites uzvarētāja.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv