Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: ''Montekarlo rallijā guvām ļoti labu mācību'' (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Tanaks: ''Montekarlo rallijā guvām ļoti labu mācību'' (+video)
Tanaka automašīna pēc avārijas. Foto: Ken Jarveoja

Igaunis Ots Tanaks pēc Montekarlo WRC rallijā piedzīvotās smagās avārijas ir gatavs Zviedrijas WRC rallijā atgūt zaudētos punktus.

Neveiksmīgi jaunā pasaules rallija čempionāta sezona iesākās 2019.gada WRC čempionam Otam Tanakam. Savā debijas rallijā ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' Tanaks piedzīvoja smagu avāriju, paliekot bez ieskaites punktiem. Atgādināsim, ka Tanaks un viņa stūrmanis Martins Jarveoja Montekarlo WRC rallija ceturtajā ātrumposmā ar apmēram 180 km/h lielu ātrumu noskrēja no ceļa un uzmeta vairākus kūleņus. Par laimi, ekipāža pati saviem spēkiem spēja pamest sasisto automašīnu.

Tanaks, kuram Zviedrijas WRC rallijā būs jauns auto, pirms gaidāmā rallija atklāja, ka ''Kopš Montekarlo rallija ar katru dienu jūtos aizvien labāk. Montekarlo rallijā guvām ļoti labu mācību. Tagad zinām, ka katru reizi, kad brauksim jaunu ātrumposmu, mums patiešām ir jākoncentrējas vairāk nekā jebkad agrāk,” atklāj Ots Tanaks.

Zviedrijas rallijā Tanaks cer, ka viņam izdosies pacīnīties par augstu rezultātu, kas viņam ļautu atgūt zaudētos punktus. ''Braukšana Zviedrijas rallijā vienmēr ir īpaša, it sevišķi tad, ja ir sasaluši un ledaini ceļi. Saķere ar radžu riepām ir ļoti augsta, kas sniedz lieliskas sajūtas. Šajā rallijā mums būs svarīgi atgūt zaudētos punktus, kā arī soli pa solim uzlabot savu sniegumu. Šis mums būs pirmais rallijs ar ''Hyundai'' uz šāda veida segumu, taču ceru, ka, neskatoties uz to, spēsim uzrādīt labu rezultātu,'' tā Tanaks, kurš pirms gada Zviedrijas rallijā svinēja pārliecinošu uzvaru.

Informāciju sagatavoja:
Hyundai preses dienests