Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Igaunijas WRC posmā man noteikti bija jāuzvar"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Igaunijas WRC posmā man noteikti bija jāuzvar"
Foto: Motorsport.com

Igauņu pilots Ots Tanaks, kurš svētdien guva uzvaru pasaules rallija čempionāta posmā savā dzimtenē, atzinis, ka cīņa par pirmo vietu bija ļoti saspringta un kļūdas nedrīkstēja pieļaut, tomēr jau pirms starta viņš zinājis, ka “Rally Estonia” ir jāizcīna uzvara.

WRC sezona atsākās pēc aptuveni pusgada pārtraukuma, Igaunijā pasaules čempionāta posmam notiekot pirmo reizi. Tanaks vadību pārņēma jau trešajā ātrumposmā un neatdeva to līdz finišam, lai gan ātrākos rezultātus sasniedza kopumā vien trīs dopos. Finišā tuvākais sekotājs, komandas biedrs Kreigs Brīns atpalika 22 sekundes, bet čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjēns Ožjē no “Toyota” bija trešais, zaudējot 26 sekundes. Pērnā gada čempionam šī ir pirmā uzvara “Hyundai Motorsport” komandas sastāvā

“Visu nedēļas nogali jutu lielu spiedienu no konkurentiem un bija daudz stresa pilnu brīžu, kas nu ir beigušies,” stāsta Tanaks. “Pirmais Igaunijā notikušais pasaules čempionāta posms bija sacīkstes, kurās man noteikti bija jāuzvar. Apzinājos, ka tā arī būtu mana pirmā uzvara kopā ar “Hyundai”. Bija ļoti svarīgi to izcīnīt. Kļūdas atļauties nevarēju, nedrīkstēju uzņemties risku, bet tajā pašā laikā bija jābrauc tādā tempā, lai varētu uzvarēt. Izdarīt visu tā, kā nepieciešams, bija liels izaicinājums.”

Viss gan negāja pilnībā gludi, jo vēl priekšpēdējā ātrumposmā sportists piedzīvoja kādu ļoti bīstamu momentu, tāpat sestdien pirmajos kilometros pārsita riepu.

Ieguvis papildus punktus arī par uzvaru “Power Stage” ātrumposmā, tagad Tanaks ievērojami uzlabojis savu situāciju kopvērtējumā, kur līderis Ožjē ir vairs tikai 13 punktus priekšā, bet vēl viens “Toyota” braucējs Elfins Evanss – četrus. Līdz sezonas beigām vēl trīs posmi, kas notiks Turcijā, Sardīnijā un Beļģijā.

“Mums bija jāizmanto iespēja samazināt līdera pārsvaru čempionāta kopvērtējumā un, par laimi, to izdevās šo iespēju izmantot,” pēc sacensībām Igaunijā secina Tanaks. “Gribu pateikties visai savai komandai, kas pēdējos mēnešus strādāja ļoti smagi. Tagad jāturpina šādā garā, jo esam parādījuši, uz ko esam spējīgi.”

WRC kopvērtējums pēc 4. posma

VietaPilotsPunkti
1.Sebastjēns Ožjē79
2.Elfins Evanss70
3.Ots Tanaks66
4.Kalle Rovanpera55
5.Tjerī Noivils42
6.Tēmus Suninens34
7.Esapeka Lapi30
8.Kreigs Brīns25
9.Pontuss Tidemands8
10.Sebastjēns Lēbs8

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...