Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mālnieka ekipāža Spānijas grants rallijā izcīna otro vietu savā klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Mālnieka ekipāža Spānijas grants rallijā izcīna otro vietu savā klasē
Uzvarētāja Hosē Antonio Svaresa ekipāža. Foto: automovilismocanario.com

Kerems Kazazs un Andris Mālnieks sestdien aizvadīja Spānijas rallija superčempionāta pirmo posmu "Rally Tierras Altas de Lorca", savā klasē uzvarēja vairumā ātrumposmu, bet finišā guva otro vietu.

Mursijas reģionā notikušajās grants sacensībās bija plānoti astoņi ātrumposmi, vienu no kuriem atcēla.

Startējot ar "Ford Fiesta Rally3" automašīnu, Kazazs/Mālnieks uzvarēja sešos no septiņiem dopiem. Pēc sestā ātrumposma, kas bija "Power Stage", Turcijas un Latvijas apvienotā ekipāža savā klasē bija jau 51 sekundi priekšā tuvākajiem sekotājiem.

Tomēr priekšpēdējā ātrumposmā tika zaudēta pusotra minūte, kas ekipāžu atmeta uz trešo pozīciju. Noslēdzošajā dopā atkal ātrākais rezultāts un iegūta otrā vieta savā klasē. Kopējā ieskaitē 14. vieta.

Absolūtajā ieskaitē pārliecinoši uzvarēja pašreizējais Spānijas čempions Hosē Antonio Svaress ("Škoda Fabia RS Rally2"). Ekipāža vadību pārņēma pēc ceturtā ātrumposma un finišēja 23 sekundes priekšā Alehandro Kačonam ("Toyota GR Yaris Rally2"), bet trešajā vietā esošais Djego Ruiloba ("Citroën C3 Rally2") atpalika 49 sekundes.

2023. gada WRC2 vicečempions Gass Grīnsmits ("Škoda Fabia RS Rally2") cīņā par uzvaru neiesaistījās un finišēja ceturtais, tikai nepilnas trīs sekundes aiz Ruilobas ekipāžas.

Rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv