Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas WRC rallijā līderis Noivils, igaunis Tanaks trešais

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Zviedrijas WRC rallijā līderis Noivils, igaunis Tanaks trešais
Foto: Hyundai Motorsport

Par Zviedrijas WRC rallija līderi kļuvis beļģu pilots Tjerī Noivils no ''Hyundai'' vienības, kuram nepilnu pusminūti zaudē soms Jari-Mati Latvala. Trešajā vietā pēc pirmās dienas ir igaunis Ots Tanaks no ''M-Sport'' vienības.

Rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāveic septiņi ātrumposmi. Pēc trīs posmiem līderis bija Latvala, kuram tikai 3,9 sekundes zaudēja Noivils, bet trešais bija Kriss Mīke. Ne tik ātrs bija Ožjē, kurš atzina, ka, braucot pirmajam, trase ir slidena, kas neļauj pabraukt ātrāk.

Pēc servisa parka ļoti ātrs bija Noivils, kurš apsteidza Latvalu un kļuva par jauno rallija līderi. Otrais pēc pirmās dienas ir Latvala, bet trešais Tanaks, kurš, uzvarot dienas pēdējā posmā, apsteidza Ožjē.

Rallija sākumā ātrs bija arī norvēģis Mads Ostbergs, taču vienā no posmiem sportists pazaudēja mašīnas aizmugurējo antispārnu, kā rezultātā auto ātrajās taisnēs vairs nebija valdāms un rezultāti pasliktinājās. Dienas pēdējo posmu Ostbergs neveica, jo sportists atzina, ka bez antispārna nav iespējams pabraukt. Tāpat pirmās dienas finišu nesasniedza ''Toyota'' komandas pilots Juha Hanninens, kurš ieskrēja kokā.

RC2 klasē līderis pēc pirmās dienas ir Pontus Tīdemans, kuram 45 sekundes zaudē Tēmu Suninens, bet nepilnu minūti atpaliek Kristians Ole Veibijs. Diemžēl pirmās dienas finišu nesasniedza Zviedrijas WRC rallija debitants Aleksejs Lukjaņuks, kurš vispirms dienas pirmajā posmā pēdējā līkumā pirms finiša iesēdās kupenā, bet vēlāk sestajā posmā viņš bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ.

Tāpat neveiksmīgs pirmais ātrumposms bija norvēģim Henningam Solbergam, kurš šajā rallijā brauc ar SRT komandas ''Škoda Fabia R5''. Kādā no līkumiem Solbergs trāpīja pa akmeni, kā rezultātā viņš bija spiests izstāties.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic septiņi posmi (125 km).

Zviedrijas WRC rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC1:16:24.7
2.Latvala Jari-MattiToyota Yaris WRC+28.1
3.Tänak OttFord Fiesta WRC '17+49.7
4.Meeke KrisCitroën C3 WRC+51.8
5.Ogier SébastienFord Fiesta WRC '17+55.7
6.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+1:17.8
7.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+1:40.3
8.Breen CraigCitroën C3 WRC+1:54.3
9.Evans ElfynFord Fiesta WRC '17+3:01.5
10.Lefebvre StéphaneCitroën DS3 WRC+3:23.6

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...