Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Gross ar WRC automašīnu plāno braukt Latvijas rallija čempionātā

Gross ar WRC automašīnu plāno braukt Latvijas rallija čempionātā
Georgs Gross Kurzemes rallijā
Foto: www.rallyemotions.net

Nākamgad Latvijas rallija čempionātā, iespējams, startēs viens no labākajiem igauņu rallija pilotiem Georgs Gross, kurš brauc ar "Ford Focus WRC" automašīnu.

Jau šogad dažos rallijos pie mums startēja viesi no gan Lietuvas, gan arī no Igaunijas. Viņu vidū bija arī Gross, kurš Talsu rallijā (startēja ar ''Subaru Impreza WRX STi'' – aut.) izcīnīja septīto vietu absolūtajā ieskaitē, bet Kurzemes rallijā, kur ekipāžas īpašumā bija ''Ford Focus WRC'', tā palika otrajā vietā. Tāpat arī Gross šogad startēja Somijas WRC rallijā (''Subaru Impreza WRX STi''), taču, atrazdamies 20.vietā absolūtajā kopvērtējumā, viņš vienā no ātrumposmiem piedzīvoja avāriju un izstājās.

No nākamā gada Igaunijas rallija čempionātā par vietējā čempiona titulu vairs nevarēs cīnīties tās ekipāžas, kuras izmantos WRC tehniku, tāpēc Grosam nācās skatīties uz kaimiņu pusi. Tajā pašā laikā nesen kļuva zināms, ka nākamgad par Latvijas čempiona titulu varēs cīnīties trīs klašu braucēji - N4, A+ un 2WD. A+ klasē varēs startēt gan ar WRC, gan arī ar tām pilnpiedziņas automašīnām, kuras neatbilst N4 klases nosacījumiem. Jāatzīmē, ka ekipāžas par Latvijas čempiona titulu varēs cīnīties tikai tad, ja tās piedalīsies vismaz četros no paredzētajiem septiņiem posmiem.

"Nezinu, vai startēsim visā Latvijas rallija čempionātā, bet atsevišķos posmus brauksim gan," saka Gross. „Man vēl tas ir jāizrunā ar komandu.'' Jāatzīmē, ka Grosa "Autospirit" komandai šo ''Ford Focus WRC'' automašīnu iegādājās Marko Martins.

Izmantotie resursi:
rally.ee


, 2009-12-09 18:48, pirms 14 gadiem
Vasaraudzim bus konkurence
, 2009-12-09 18:54, pirms 14 gadiem
es domāju, ka Vasariņam vajadzētu beidzot paprovēt kādu WRC posmu nobliezt!
, 2009-12-09 19:07, pirms 14 gadiem
Lai tik brauc,būs jautrāks pasāciens...
, 2009-12-09 21:11, pirms 14 gadiem
Es ar abām par! Vairāk labu sportistu, skaistāka gonka!
, 2009-12-09 21:58, pirms 14 gadiem
Domāju Latvijas celos tāpat Gross zaudēs vasarinam, bet vismaz būs kaut kāda cīna
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.