Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pirmo reizi prestižo Kolina Makreja rallija balvu izcīna latvietis

Pirmo reizi prestižo Kolina Makreja rallija balvu izcīna latvietis
Sirmača ekipāža uz "Rally Liepāja" pjedestāla
Foto: Sports Racing Technologies

Trīskārtējais Latvijas čempions autorallijā Ralfs Sirmacis saņēmis leģendārā autosportista Kolina Makreja vārdā nosaukto balvu "Colin McRae ERC Flat Out Trophy".

Šo balvu katrā Eiropas rallija čempionāta posmā vienam no braucējiem piešķir īpaša žūrija, kuras vidū ir arī Kolina Makreja tēvs Džimijs. Žūrija, pēc tās domām, izvēlas vienu pilotu, kas rallijā nodemonstrējis īpašu cīņas sparu un atraktīvu braukšanu.

Nedēļas nogalē notikušajās sacensībās "Rally Liepāja" šis gods pienācās nevienam citam kā "Sports Racing Technologies" komandas pilotam Ralfam Sirmacim. Viņš izcīnīja trešo vietu ERC Junioru čempionāta ieskaitē, kā arī devīto vietu absolūtajā vērtējumā, ar savu priekšpiedziņas "Peugeot 208 R2" automašīnu sacenšoties un pārspējot daudzas tehniski daudz spēcīgākas pilnpiedziņas ekipāžas.

Arī cīņā ar ERC Junioru čempionāta braucējiem Sirmacis parādīja ļoti labu sniegumu. Lai gan pirmajā rallija dienā neizdevīgās starta vietas dēļ no šīs ieskaites līdera bija atpalicis pusotru minūti, vienubrīd viņam izdevās šo deficītu samazināt līdz aptuveni 12 sekundēm, bet finišā Sirmacis ierindojās trešajā vietā.

"Jau kopš pagājušā gada sacensībām Liepājā, kad Kolina Makreja balvu izcīnīja Aleksejs Lukjaņuks, sapņoju to iegūt savā īpašumā," stāsta Sirmacis. "Tagad esmu to dabūjis, esmu gandarīts un ļoti pārsteigts."

Kā zināms, pērn "Rally Liepāja" sacensībās pie "Colin McRae ERC Flat Out Trophy" balvas tika jau pieminētais Lukjaņuks, kurš šogad gatavojas aizvadīt pilnu sezonu Eiropas čempionātā ar jaudīgās R5 klases mašīnu. Tāpat šo balvu Lukjaņuks saņēma šī sezonas pirmajā posmā "Jannerrallye", kas notika Austrijā.

Izmantotie resursi:
Homepage FIA ERC - ERC European Rally...


, 2015-02-09 22:41, pirms 9 gadiem
Malacis.. Visu cieņu!
Juri izlabo lūdzu pirmajā rindiņā Ralfa uzvārdu no Sirmaics . paldies
, 2015-02-10 09:07, pirms 9 gadiem
Vispār jau šajā rallijā juniori bija tie kas tiešām grieza acis pārgriezuši ! Uz riska robežas lielākā daļa tur vilka.Un Sirmacis viennozīmīgi bija viens no skatāmākajiem braucējiem starp VISIEM dalībniekiem.Tā turēt Ralf,tā turēt ! Kā tu pirmajā dienā pa to pļuru varēji tā stiept es nesaprotu
, 2015-02-10 13:39, pirms 9 gadiem
kurš tad Reinis palika? nekādu ziņu visu posma laiku
, 2015-02-10 13:46, pirms 9 gadiem
Reinis kā jau bija gaidāms savā pirmajā rallijā cīnījās ar piedzīvojumiem.Jau pirmās dienas sākumā padzīvojās pa grāvi,dabūja mīkstu riepu un tt.Bet nu otrajā dienā jau brauca stabilāk,un izcīnīja pat trešo vietu savā klasē LRČ ieskaitē.
Brauca Reinis ātri.Bet rallijs nav autokross.Nevar iekāpt pirmajā diena un uzvarēt,lai arī kāds talants tu nebūtu.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.