Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis/Šimins, iespējams, nākamgad startēs Pasaules rallija čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sirmacis/Šimins, iespējams, nākamgad startēs Pasaules rallija čempionātā
Ar šādu auto brauks JWRC dalībnieki
Foto: M-Sport

Iespējams, 2018.gada Pasaules rallija čempionāta (WRC) Junior WRC (JWRC) ieskaitē uz starta redzēsim vienu latviešu ekipāžu - Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins.

Pēdējās divas sezonas Ralfs Sirmacis startēja Eiropas rallija čempionātā (ERC), kur 2016.gadā latviešu sportists ar pilnpiedziņas ''Škoda Fabia R5'' izcīnīja trešo vietu ERČ kopvērtējumā. Šosezon Ralfs ERČ aizvadīja tikai vienu ralliju.

JWRC ieskaitē sportistiem būs jābrauc piecos WRC posmos – Zviedrijā, Francijā, Portugālē, Somijā un Turcijā. Šajā klasē sportisti trasē dosies ar 2018.gada priekšpiedziņas ''Ford Fiesta R2T'' automašīnām, kas būs aprīkotas ar Pirelli riepām.

Tas sportists, kurš uzvarēs JWRC čempionātā, savā īpašumā iegūs vērtīgu balvu – ''Ford Fiesta R5'', kas paliks braucēja rīcībā. Zināms, ka ar šo auto uzvarētājs 2019.gadā varēs startēt WRC2 čempionātā, kur M-Sport šim braucējam apmaksās dalības maksu, segs loģistikas izdevumus, dos 200 jaunas riepas, nodrošinās bezmaksas degvielu septiņiem posmiem, kā arī apmaksās dalību dažos citos rallijos.

Otrdien Krakovā M-Sport bāzē notika ''Satiec M-Sport komandu” pasākums, kurā, kā ziņo portāls Go4speed, piedalījās arī Ralfs Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu. Kā ziņo M-Sport, tad šajā pasākumā, kurā tika stāstīts par gaidāmo čempionātu, kā arī izrādītas jaunās mašīnas, piedalījās vairāk nekā desmit potenciālie šī JWRC seriāla dalībnieki.

''Jā mēs apmeklējām šo pasākumu, jo šī JWRC seriāla balva ir tik iespaidīga, ka mēs apsveram iespēju startēt šajā čempionātā. Plašāka informācija sekos vēlāk,'' tā atzina Artūrs Šimins.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

     [+] [-]

, 2017-12-08 11:59, pirms 6 gadiem
Šķiet, ka pēdējā iespēja Sirmacim nokļūt tuvāk WRC. Turklāt reāla iespēja. Cerams, ka izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-08 12:15, pirms 6 gadiem
To naudu, ko valsts dod Nitišam, būtu jādod Sirmacim vai Seskam junioram.

     [+] [-]

, 2017-12-08 12:32, pirms 6 gadiem
Iespaidīga balva!

     [+] [-]

, 2017-12-08 13:38, pirms 6 gadiem
Nu te bez variantiwe. Neslikts, bet rakstura iezīmes neļaus sasniegt reālu wrc līmeni. Ja nu vienīg atradīs kādu naudasmaku.
Runājot par Nitišu, ja tētukam nebūtu tāda ietekme un sakari viņš jau sen būtu pazudis. Bet kā redzams autosportā vietu var nopirkt bez talanta un vēlvairāk bez darba.