Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs: "Iespējams, riepa plīsa pārāk augstā spiediena dēļ"

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs: "Iespējams, riepa plīsa pārāk augstā spiediena dēļ"
Olivers Solbergs. Foto: Honza Fronek

Olivers Solbergs bija WRC2 klases ātrākais pilots pasaules rallija čempionāta posmā Kenijā, tomēr sacensību otrajā dienā plīsušas riepas dēļ zaudētais laiks finišā neļāva ierindoties augstāk par otro vietu. Sportists atklāj, ka pie vainas, iespējams, bija pārāk augsts spiediens riepās.

Jau piektdienas otrajā ātrumposmā Solberga ekipāža bija spiesta trasē apstāties, lai nomainīto cauro riepu, kas izmaksāja gandrīz divas minūtes. Tobrīd viņš atkrita uz septīto vietu WRC2 klasē, bet spēja aizcīnīties līdz otrajai pozīcijai, finišā uzvarētājam Gasam Grīnsmitam zaudējot 1 minūti un 23 sekundes. Solbergs bija ātrākais 11 ātrumposmos no 19.

Pilots skaidro, ka sākotnēji riepās izmantots lielāks gaisa spiediens, kas arī varēja izraisīt riepas plīšanu. Iemeslu līdz galam tā arī neizdevās noskaidrot.

"Varbūt tas notika tādēļ, pēc tam nākamajās dienās startēju ar mazāku spiedienu riepās," atklāj Solbergs. "Bet es vienkārši sekoju "Pirelli" rekomendācijām. Traki, jo situācija varēja būt pavisam citāda, ja šādi nebūtu noticis. Tas ir vēl jo vairāk sarūgtinoši. Pēc piektdienas galvenais mērķis bija dabūt otro vietu un skatīties, kas notiks ar līderpozīciju. Man jābūt priecīgam par šo rezultātu. Protams, ir mazliet nepatīkami. Braucu uz šejieni, lai uzvarētu, bet šis rallijs vienmēr ir milzīgs izaicinājums. Labi, ka ieguvām punktus par otro vietu un varam būt vadībā kopvērtējumā."

Nākamajā posmā Horvātijā Solbergs nestartēs. WRC2 klases dalībnieki sezonas laikā nominē septiņus posmus, kuros cīnās par čempionāta ieskaites punktiem, no kuriem beigās ieskaitē nāk seši labākie rezultāti.

"Šogad par mūsu programmu jādomā ar stratēģiskāku pieeju," skaidro Solbergs. "Gribu uzvarēt čempionātā, un viss darbs tam tiek pakārtots."

Uzvarētājs Grīnsmits noteikti pelnījis uzslavu, jo piektdien sportistam bija gripai līdzīgi simptomi, tomēr, par spīti sliktajai pašsajūtai, pilots nepadevās: "Ne brīdi nedomāju, ka varētu izstāties, jo zināju, ka nevaru to darīt tikai personisku apsvērumu dēļ vien. Izdevās dienu pārvarēt, bet pēc tam, par laimi, sāku justies labāk. Par spīti slimībai, piektdien visu izdevās paveikt tik labi, ka varējām kontrolēt līderpozīciju visā atlikušajā nedēļas nogalē. Es daudz neēdu, vien dzēru hidrācijas tabletes - daudz tablešu."

WRC2 kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2024-04-08 21:42, pirms 3 nedēļām
Bēdīgi šķidra kopvērtējuma tabula.