Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīke un Latvala avarē Korsikas rallijā, igaunis Tanaks jau otrais

Juris Grīns
Juris Grīns

Mīke un Latvala avarē Korsikas rallijā, igaunis Tanaks jau otrais
Jari-Mati Latvala
Foto: wrc.com

Pasaules rallija čempionāta posmā Korsikā sacensību otrajā dienā bija vairāki dramatiski notikumi, avarējot vairākām spēcīgām ekipāžām un saasinoties cīņai par otro vietu, kamēr vadību izdevies saglabāt Sebastjēnam Ožjē no “M-Sport Ford” vienības.

Sezonas pirmajā pilnvērtīgajā asfalta rallijā, kas ir čempionāta ceturtās sacensības, piektdien tika aizvadīti četri ātrumposmi, bet sestdien vēl seši.

Kamēr Ožjē brauca stabili un turējās rallija vadībā, viņam aiz muguras notikumi risinājās visai saspringtā gaisotnē. Tjerī Noivils (“Hyundai”) dienas otrajā ātrumposmā pirmo reizi kopš piektdienas zaudēja otro pozīciju Krisam Mīkem (“Citroen”). Dienas noslēdzošajā ātrumposmā Mīke piedzīvoja avāriju.

Pirms tam rallija astotajā ātrumposmā bija avarējis un kokā ietriecies Jari-Mati Latvala (“Toyota”), kurš pirms tam gan bija tikai astotais.

Desmitajā ātrumposmā pēc Mīkes izstāšanās uz otro pozīciju nepacēlās vis Noivils, bet gan Ots Tanaks (“Toyota”), kurš šajā dopā sasniedza ātrāko rezultātu un uzreiz pakāpās par divām vietām uz augšu. Pašlaik igaunis ir 44.5 sekundes aiz dominējošā Ožjē, taču Noivils viņam zaudē nieka 0.1 sekundi. Cīņa par otro vietu svētdien būs saspringta, turklāt tikai desmit sekundes tālāk seko Esapeka Lapi (“Toyota”), kurš arī rāda ļoti cienījamu ātrumu.

Trijos no sešiem ātrumposmiem šodien ātrākais bija Sebastjēns Lēbs (“Citroen”), kurš atgriezās trasē pēc piektdien piedzīvotās avārijas. Tanaks uzvarēja divreiz, bet vienreiz ātrāko laiku sasniedza Lapi. Ožjē brauc stabili ātri, lai arī ne reizi nebija ātrākais.

Jans Kopeckis (“Škoda Fabia R5”) aizvien vadībā WRC2 ieskaitē.

Tikmēr gaunis Kens Torns (“Ford Fiesta R2T”) ir sestais JWRC vērtējumā, bet lietuvietis Deivids Jociuss (“Ford Fiesta R2”) devītajā ātrumposmā izstājās.

Rallijs finišēs svētdien, kad atlicis veikt vairs tikai divus ātrumposmus, toties viens no tiem būs 55 km garš.

Korsikas rallija rezultāti pēc 10. ātrumposma:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC2:43:07.7
2.Ots TanaksToyota Yaris WRC+44.5
3.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+44.6
4.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+54.9
5.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+1:46.7
6.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+1:49.8
7.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+2:13.5
8.Jans KopeckisŠkoda Fabia R5+8:22.9
9.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+10:41.4
10.Fabio AndolfiŠkoda Fabia R5+11:27.2

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati