Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Korsikas WRC rallija pirmās dienas līderis Mīke, igaunim Tanakam neveiksme

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc Korsikas WRC rallija pirmās dienas līderis Mīke, igaunim Tanakam neveiksme
Kriss Mīke
Foto: FIA

Pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) pirmās Korsikas salas rallija dienas līderis ir ''Citroen'' pilots Kriss Mīke, kuram desmit sekundes zaudē franču rallija braucējs un šī brīža čempionāta līderis Sebastjans Ožjē no ''M-Sport'' vienības.

Ceturtdien sportisti aizvadīja treniņus, kuros ātrāko laiku uzrādīja franču rallija braucējs Ožjē. Otrais, zaudējot 0,4 sekundes, palika jaunzēlandietis Heidons Padons no ''Hyundai'' vienības, bet trešais - pagājušā WRC posma uzvarētājs Kriss Mīke.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic tikai četri ātrumposmi, taču to kopējais garums bija 120 kilometri.

Ļoti labi ralliju iesāka Mīke, kurš bija ātrākais pirmajos divos ātrumposmos. Taču nekur tālu nebija Ožjē, kurš Mīkem zaudēja tikai 8,9 sekundes. Tikmēr trešajā vietā esošais Tjerī Noivils no ''Hyundai'' vienības zaudēja 17 sekundes. Kā vēlāk atzina Mīke, tad viņam šo posmu izdevās nobraukt labi tāpēc, ka esot bijusi ļoti laba stenogramma.

Neveiksmīgi šis rallijs iesākās ''Toyota'' pilotam Juham Hanninenam, kurš jau pirmajā posmā ieskrēja tilta margās, pēc kā aizdegās viņa automašīnas aizmugure. Sportists vēlāk spēja sasniegt finišu, taču turpināt rallija pirmo dienu Hanninens vairs nevarēja.

Pēc riepu nomaiņas (pēc pirmajiem diviem posmiem nebija servisa parks, bet sportisti varēja tikai nomainīt riepas) sportistiem atkārtoti vajadzēja veikt no rīta veiktos posmus. Diemžēl trešais ātrumposms neveiksmīgs bija tā brīža ceturtajā vietā esošajam Otam Tanakam. Kādā no līkumiem viņš noskrēja no ceļa un iebrauca grāvī. Sportists nespēja pats saviem spēkiem tikt ārā, tādējādi viņam rallija pirmā diena bija beigusies.

Tikmēr trešajā posmā ātrākais bija Ožjē, bet dienas noslēdzošajā posmā vēlreiz ātrāko laiku uzrādīja Mīke, tādējādi nostiprinoties rallija vadībā pēc pirmās dienas. Otrais ir Ožjē, bet trešais – Noivils. Augstajā ceturtajā vietā ir īru sportists Kreigs Brīns, kurš atzina, ka esot pamainījis braukšanas stilu uz asfalta.

WRC2 klasē pēc pirmās dienas pārliecinošā vadībā ir bijušais WRC pilots Andreas Mikelsens, kuram minūti un desmit sekundes zaudē Tēmu Suninens. Pēc diviem ātrumposmiem cieši Mikelsenam sekoja Ēriks Kamillī, taču trešajā posmā franču pilots ieskrēja tiltā un sabojāja savu auto. Pēc pirmās dienas sportists atkritis uz 11.vietu.

Sestdien rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic četri posmi (131 km).

Rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Meeke KrisCitroën C3 WRC1:16:32.1
2.Ogier SébastienFord Fiesta WRC '17+10.3
3.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC+25.8
4.Breen CraigCitroën C3 WRC+52.4
5.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+53.8
6.Latvala Jari-MattiToyota Yaris WRC+1:00.2
7.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+1:18.8
8.Lefebvre StéphaneCitroën C3 WRC+2:07.6
9.Mikkelsen AndreasŠkoda Fabia R5+2:57.3
10.Sarrazin StéphaneŠkoda Fabia R5+3:17.8