Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Čempiona titula pretendents Tenaks nepabeidz WRC posmu Velsā

Ints Megnis
Ints Megnis

Čempiona titula pretendents Tenaks nepabeidz WRC posmu Velsā
Ots Tenaks. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Igauņu rallija braucējs Ots Tenaks sestdien nespēja pabeigt pasaules čempionāta (WRC) Velsas posmu, būtiski apdraudot savas cerības uz čempiona titulu.

Ar "Toyota Yaris" braucošais Tenaks bija ieguvis 41,9 sekundes pārsvaru pār titulēto francūzis Sebastjēnu Ožjē un droši brauca pretim ceturtajai uzvarai pēc kārtas, tomēr sacensību 16. ātrumposmā igaunim nācās apstāties malā.

Vēlāk bija redzami kadri, kuros Tenaks izmisumā guļ uz zemes, bet līdzbraucējs Martins Jerveoja cenšas sportistu mierināt.

"Toyota Gazoo Racing" komandas vadītājs Tomijs Mekinens vēlāk atzina, ka komanda nezina, kas noticis. "Viņi nezina, kas tieši notika. Sūkņa aizsargs ir salūzis un arī radiators, tomēr mēs vēl nezinām. Domāju, ka viņš vispirms pazaudēja sūkņa aizsargu un tad salūza radiators, jo pazuda ūdens spiediens. Viss ritēja tik labi. Šī ir milzīga vilšanās."

Tenaka izstāšanās nozīmē, ka pirmo četrinieku tagad šķir mazāk nekā 15 sekundes. Vadībā ir "M-Sport" vienību pārstāvošais Ožjē, kuram seko "Toyota" braucēji Esapeka Lapi and Jari-Mati Latvala, kā arī vadošais no "Citroen" braucējiem Kreigs Brīns.

Savukārt kopvērtējuma līderis Tjerī Noivils, kurš pirms posma bija 13 punktus priekšā Tenakam, pieļāva kļūdu 11. ātrumposmā un pašlaik kopvērtējumā ir tikai astotais. Ja šāds rezultāts saglabāsies pēc noslēdzošās dienas, kurā gaidāmi pieci "dopi", pirms sezonas pēdējiem rallijiem, Ožjē būs tikai dažus punktus aiz Noivila, kamēr Tenaks atpaliks 17 punktus no līdera.

Tiesa, rīt Tenaks varēs atgriezties rallijā, lai cīnītos par pieciem punktiem, kas tiek piedāvāti visātrāk "Power Stage" dopu veikošajam braucējam.

Velsas rallija rezultāti pēc divām dienām

VietaPilotsKomandaAutomašīnaLaiks
1.Sebastien OgierM-Sport Ford WRTFord2h31m22.5s
2.Jari-Matti LatvalaToyota Gazoo Racing WRTToyota+4.4s
3.Esapekka LappiToyota Gazoo Racing WRTToyota+11.8s
4.Craig BreenCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+13.5s
5.Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRT.Citroen+34.1s
6.Andreas MikkelsenHyundai Shell Mobis WRTHyundai+36.5s
7.Hayden PaddonHyundai Shell Mobis WRTHyundai+45.4s
8.Thierry NeuvilleHyundai Shell Mobis WRTHyundai+55.5s
9.Kalle RovanperaSkoda Motorsport IISkoda+7m30.8s
10.Pontus TidemandSkoda Motorsport IISkoda+8m33.9s

Izmantotie resursi:
https://www.autosport.com/wrc/news/...