Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

A. Neikšāns: "Tik ātri sen nebiju braucis"

Jānis Celmiņš

A. Neikšāns: "Tik ātri sen nebiju braucis"
LMT rallija komanda pēc uzvaras Kurzemē
Foto: Z.Zālmanis (Nikon)

Par rallija „Latvija – Kuldīgas Rudens” uzvarētājiem, fantastiski ātri veicot pēdējo ātrumposmu, kļuva „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Arī komandas otra ekipāža – Māris Neikšāns/Raivis Jansons – izcīnīja vietu uz goda pjedestāla, finišējot trešajā pozīcijā.

Jau no rallija pirmajiem kilometriem bija skaidrs, ka šajās sacensībās uzvarētājs izšķirsies Anda Neikšāna duelī pret Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžu. Pirmo ātrumposmu ātrāk veica Vorobjovs, bet nākamajos divos ašāks izrādījās Neikšāns, izvirzoties rallija vadībā. Ceturto un piekto dopus uzvarēja Vorobjovs, iekrājot septiņarpus sekunžu pārsvaru. Priekšpēdējā ātrumposmā Andis samazināja konkurenta pārsvaru līdz četrarpus sekundēm, bet pēdējā dopā uzrādīja fantastisku ātrumu un rallija finiša līniju šķērsoja gandrīz septiņas sekundes priekšā Jānim Vorobjovam.

„Pēdējais ātrumposms bija fantastisks. Tik ātri sen nebiju braucis! Vai braucu uz riska robežas? O, jā, varētu teikt, ka vietām braucu pat uz 120 procentiem!,” pēc finiša atzinās sacensību uzvarētājs. „Mūsu ātrumu apliecina arī fakts, ka Ivaram Vasaraudzim ar WRC automašīnu 15 kilometros zaudējām vien četras sekundes! Sacīkstes gaitā bija patiess gandarījums cīnīties ar Jāni Vorobjovu – viņš ir ļoti ātrs pilots. Ja mēnesi atpakaļ pēdējā ātrumposmā zaudējām uzvaru, tad šoreiz to pēdējos kilometros ieguvām. Sanāca lielisks revanšs! Gribu pateikt paldies visiem mūsu atbalstītājiem un komandai, kas šogad mums ļāvusi sasniegt lieliskus rezultātus. Latvijas čempionātā šogad startējām tikai trīs posmos, un divos no tiem uzvarējām. Sezonu iesākām un noslēdzām ar uzvarām! Tāpat esam labi startējuši arī pasaules čempionātā – pirms pēdējā posma esam septītie PWRC ieskaitē un, izskatās, saglabāsim vietu labāko astoņniekā sezonas noslēgumā. Turklāt esam labākie PWRC debitanti! Šī sezona tiešām ir bijusi lieliska un ceram priecēt ar labiem rezultātiem arī 2010. gadā. Ģenerālsponsors „Latvijas Mobilais Telefons” piekritis atbalstīt mūsu komandu arī nākamsezon, kas nozīmē, ka oranžās mašīnas gan Latvijas, gan starptautiskajās trasēs redzēsim arī turpmāk.”

Māris Neikšāns/Raivis Jansons, izcīnot trešo vietu rallijā „Latvija – Kuldīgas Rudens”, nodrošināja sev Latvijas čempionāta bronzas godalgas, kā arī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai” – sudrabu komandu vērtējumā. Zīmīgi, ka Māris Neikšāns šogad startējis piecos no sešiem Latvijas čempionāta posmiem un visos bijis uz goda pjedestāla!

„Šī bija ļoti aizraujoša sezona,” komentē Māris Neikšāns. „Startēju ar jaunu stūrmani Raivi Jansonu. Viņš sezonas laikā paveica lielisku darbu un mūsu sadarbība bija ļoti sekmīga. Labi aizvadījām sezonu Latvijā un godam aizstāvējām mūsu valsti „Pirelli Star Driver” sacensībās. Kopvērtējumā N4 klasē esam trešie Latvijā un šī ir pirmā reize kopš 2004. gada, kad atkal esmu izcīnījis Latvijas čempionāta medaļu. Liels paldies komandai, kura bija sagādājusi perfektu tehniku, sponsoriem, kuriem pateicoties varējām startēt, kā arī vislabākajiem rallija atbalstītājiem Latvijā – oranžajiem „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” faniem!”

Jau tuvākajā laikā noskaidrosies „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” plāni nākamai – 2010. gada sezonai. Šobrīd ir skaidrs vien tas, ka komanda pastāvēs un ka arī nākamgad oranžās mašīnas būs iespējams redzēt arī starptautiskajās trasēs – konkrēti, pasaules čempionātā autorallijā.

Informāciju sagatavoja:
“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis

     [+] [-]

, 2009-10-05 17:08, pirms 15 gadiem
Tas priecē, ka nākamgad turpinās dalību pasaules čempionātā. Kādā no PWRC posmiem varētu aizsūtīt abus brāļus, lai Māris varētu atspēlēties Tanakam. Laikam Andis uz doto brīdi skaitās labākais rallija braucējs Latvijā, pat par Vasaraudzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-05 17:48, pirms 15 gadiem
tā jau arī ir!!! reti kuros dopos n4 zaudē wrc vairāk kā sekundi kilometrā( praktiski tādu nav) , bet runājot par pēdējo atrumposmu tas pierādāš 100%... nedomāju, ka ivars būtu baigi atmetis un domāja tikai par finišu... varētu atmest ja būtu priekšā visiem 2 minūtes... andis/pēteris malači!
žēl sviļa ekipāžas, kam nacās 2vus pēdējos dopus braukt ar priekšējām bremzēm un rokasbremzi....

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:45, pirms 15 gadiem
Tomēr kā Andis teica viņš brauca pat pāri riska robežai, ja tā brauktu vasariņš būtu vinnējis to sekundi kilometrā. Domāju ka Andis, Vasaraudzis un Vorobjovs ir Top3 piloti Latvijā..!!