Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kenijas WRC uz starta izies 29 ekipāžas, dalībnieku vidū arī čempions Rovanpera

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kenijas WRC uz starta izies 29 ekipāžas, dalībnieku vidū arī čempions Rovanpera
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Publicēts pasaules rallija čempionāta (WRC) Kenijas rallija dalībnieku saraksts, kas paredz to, ka šogad uz starta izies 29 ekipāžas, kurām četrās dienās būs jāveic 19 ātrumposmi (355 km).

Visas trīs rūpnīcu komandas startēs ar trim ekipāžām – Tjerī Noivils, Ots Tanaks un Esapeka Lapi pilotēs ''Hyundai i20 N Rally1'', ar ''Toyota GR Yaris Rally1'' trasē dosies Elfins Evans, Takamoto Katsuta un Kalle Rovanpera, bet ar ''Ford Puma Rally1'' startēs Adriens Formo, Gregoirs Munsters un Džordans Serderidis. Atgādināsim, ka Rovanpera šogad neaizvada pilnu čempionātu, un šis somu sportistam šogad būs otrais starts.

WRC2 klasē uz starta izies 13 ekipāžas. Viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru būs Olivers Solbergs, kurš Zviedrijas WRC izcīnīja uzvaru WRC2 klasē. Viens no viņa sīvākajiem konkurentiem būs pagājušās WRC2 sezonas vicečempions Gas Grīnsmits. Vēl pie favorītiem jāatzīmē polis Kajetans Kajetanovičs, kurš šajā rallijā WRC2 klasē uzvarējis 2022. un 2023.gadā. Poļu braucējs, kurš pērn kļuva par WRC2 Challenger čempionu, pirmdien apstiprināja, ka šogad startēs septiņos posmos. Visi trīs sportisti trasē dosies ar ''Škoda Fabia RS Rally2''.

Pēdējos trīs gados šajā rallijā dominējusi ''Toyota Gazoo Racing WRT'' komanda, kur divas uzvaras svinējis Sebastjans Ožjē, bet vienu reizi nepārspēts palika Rovanpera. Jāatzīmē, ka pēdējās divās sezonās ''Toyota Gazoo Racing WRT'' komandas braucēji Kenijas WRC aizņēmuši visu goda pjedestālu.

Safari rallijs Kenijā (28.-31. marts) šosezon tika pārcelts uz pavasari, tieši laikā, kad Kenijā sākas lietus sezona. Līdz ar to laikapstākļiem varētu būt liela nozīme, nosakot šī gada sacensību uzvarētāju.

Pērn uz starta Kenijas WRC izgāja 31 ekipāža, 2022.gadā - 42 ekipāžas, bet 2021.gadā - 53.

Pēc diviem WRC posmiem līderis ar 48 punktiem ir Tjerī Noivils, kuram seko Elfins Evans (45) un Adriens Formo (29).