Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Plūdu skartajā Korsikas WRC rallijā vadību pārņem Latvala

Plūdu skartajā Korsikas WRC rallijā vadību pārņem Latvala
Jari Mati Latvala
Foto: Volkswagen Motorsport

Pēc Korsikas WRC rallija otrās dienas vadībā jau izvirzījies somu sportists Jari Mati Latvala, kurš par divām sekundēm apsteidz Elfinu Evansu no M-Sport komandas.

Pēc pirmās dienas, kur plūdu dēļ viens ātrumposms tika atcelts, līderis bija Elfins Evans, kuram sekoja Kevins Abrings un Jari-Mati Latvala. Tikmēr neveiksmīga pirmā diena bija WRC čempionam Sebastjanam Ožjē, kurš vispirms pārsita riteni, bet vēlāk, dodoties jau uz servisa parku, bija spiests izstāties ātrumkārbas defekta dēļ.

Otrajā dienā sportistiem bija jāveic trīs posmi, taču pirmais pēc piektdien notikušajiem plūdiem tika atcelts. Piektajā ātrumposmā ļoti ātri bija VW komandas braucēji, kuri aizņēma pirmo trijnieku. Ātrākais bija Latvala. "Es vēroju Evansu. Viņš brauc lieliski un šobrīd ir vadībā. Apstākļi arī šodien ir ļoti smagi," tā Latvala.

Dienas noslēdzošā posma garums bija gandrīz 50 kilometri. Ātrākais bija Sebastjans Ožjē, bet otrais palika Latvala.

Pateicoties lieliskajam sniegumam otrās dienas izšķirošajā posmā, Latvalam izdevās apsteigt Evansu un pārņemt rallija vadību.

Līdz ar to pēc divām dienām līderis ir Latvala, kuram tikai divas sekundes zaudē Evans. Trešais ir Mikelsens, kurš atpaliek pusminūti. Tikmēr Ožjē no 55.vietas pacēlies uz 24.pozīciju.

Rallija izšķirošajā dienā sportistiem būs jāveic trīs posmi (94,91 km).

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC1:42:24.8
2.Evans ElfynFord Fiesta RS WRC+2.0
3.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+30.8
4.3 Meeke KrisCitroën DS3 WRC+53.6
5.Abbring KevinHyundai i20 WRC+1:00.1
6.Østberg MadsCitroën DS3 WRC+1:05.7
7.Paddon HaydenHyundai i20 WRC+1:25.5
8.Bouffier BryanFord Fiesta RS WRC+1:37.2

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...